Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες για την έκρηξη στην ταβέρνα της Καλαμάτας

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Καλαμάτας από την τραγική είδηση ότι τρεις γυναίκες, εργαζόμενες σε κουζίνα ταβέρνας έχασαν τη ζωή τους το βράδυ του Σαββάτου, ανήμερα της τοπικής εορτής της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η τραγωδία οφείλεται σε ανάφλεξη φιάλης υγραερίου στην κουζίνα του καταστήματος. Απαντήσεις, αναμένεται να δώσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία που διενεργεί έρευνα για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη και η φωτιά στην ταβέρνα βρίσκονταν περίπου 15 πελάτες, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν καθώς έπεσε η εξωτερική πόρτα και χρειάστηκε η συμβολή περιοίκων για να απεγκλωβιστούν και λίγο μετά και των ανδρών της πυροσβεστικής. Κανείς από τους πελάτες δεν τραυματίστηκε. Εκτός της μεγάλης κινητοποίησης της πυροσβεστικής, στο σημείο βρέθηκαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας. Στο «Θάρρος» μίλησε ένα ζευγάρι, που επισκέπτεται την ταβέρνα τακτικά τα τελευταία χρόνια. Είχαν μπει στο κατάστημα ελάχιστα λεπτά πριν το τραγικό συμβάν. Αναζητούσαν τραπέζι για να κάτσουν, όταν άκουσαν μια έκρηξη και κραυγές από την κουζίνα. Ακολούθησε μια δεύτερη έκρηξη και τότε οι φλόγες αλλά και το ωστικό κύμα έφθασε μέχρι την αίθουσα της ταβέρνας. Πρόσθεσαν ότι εκείνη την ώρα, 8:50 μ.μ. περίπου, βρισκόταν ακόμα μια μεγάλη παρέα από νεαρούς μέσα στην ταβέρνα. Προσπάθησαν να βγουν έξω άμεσα, αλλά η πόρτα είχε πέσει. Τους βοήθησαν δυο άτομα που βρίσκονταν σε απέναντι κατάστημα ψιλικών ειδών και τους οποίους επέστρεψαν για να ευχαριστήσουν αρκετή ώρα μετά το δυστύχημα, μη μπορώντας και οι ίδιοι να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί.

Πηγή: Tharrosnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ