Βουλή: Πέρασε η ρύθμιση για την επιστολική ψήφο των αποδήμων – Τα επίμαχα άρθρα έλαβαν πάνω από 200 ψήφους

Εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι διατάξεις για την επιστολική ψήφο των αποδήμων, με τα άρθρα να συγκεντρώνουν ψήφους από 201 έως 207 βουλευτές.

Η αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή λαμβάνει ιστορικά χαρακτηριστικά, καθώς συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενες από το Σύνταγμα 200 ψήφοι, προκειμένου να ισχύσει η δυνατότητα των αποδήμων να ψηφίζουν επιστολικά στις εθνικές εκλογές.

Τις διατάξεις υπερψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ανεξάρτητοι βουλευτές, ανάμεσα στους οποίους και ο Αντώνης Σαμαράς. «Ναι» είπαν, επίσης, οι κ.κ. Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, Ραλία Χρηστίδου, Θεοδώρα Τζάκρη, Μπουρχάν Μπουράν, Γιώργος Ασπιώτης, Κυριακή Μάλαμα, Γιώτα Πούλου, Αθηνά Λινού, Αποστολάκης, Μιχάλης Χουρδάκης, Κωνσταντίνος Φλώρος και Παναγιώτης Παρασκευαΐδης. Μόνο ένα άρθρο ψήφισε η Πλεύση Ελευθερίας.

Αντίθετα, τα άρθρα για την τριεδρική εκλογική περιφέρεια των αποδήμων, πέρασαν, αλλά με λιγότερες από 200 θετικές ψήφους.

Έπειτα και από τη νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, η ρύθμιση θα ισχύσει 18 μήνες μετά τις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK