Kαταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με 43%, κερδίζοντας τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 28%, μία μονάδα λιγότερη από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Την ίδια στιγμή, στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 15 μονάδες της ΝΔ (48% – 33%).
Σε ότι αφορά το ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το 32% των πολιτών θεωρεί τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, το 22% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 40% δεν επιλέγει καμία κυβέρνηση. Πρώτος σε δημοτικότητα αρχηγός είναι ο Φώτης Κουβέλης (48%) και ακολουθούν: Αλέξης Τσίπρας (41%), Πάνος Καμμένος (40%), Αντώνης Σαμαράς (39%), Αλέκα Παπαρήγα (21%), Νίκος Μιχαλολιάκος (20%) και τελευταίος ο Ευάγγελος Βενιζέλος (20%).Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χάνει 9 μονάδες σε δημοτικότητα (29% το Σεπτέμβριο, 20% τον Οκτώβριο), ο Πάνος Καμμένος κερδίζει μία μονάδα (40% τον Οκτώβριο, 39% το Σεπτέμβριο), ο Φ. Κουβέλης χάνει τέσσερις μονάδες (48%, 52% το Σεπτέμβριο), ο Ν. Μιχαλολιάκος χάνει δύο μονάδες (20%, 22% το Σεπτέμβριο, η Αλέκα Παπαρήγα κερδίζει μία μονάδα (21%, 20% το Σεπτέμβριο) και ο Αλέξης Τσίπρας χάνει μία μονάδα (41%, 42% το Σεπτέμβριο).
Σε ότι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων ανεξάρτητα από κομματικές πεποιθήσεις, το 63% εκφράζει αρνητική γνώμη για τη ΝΔ και το 35% θετική , ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ το 57% εκφράζει αρνητική γνώμη και το 40% θετική.
Το 83% των ερωτηθέντων εκφράζει την πεποίθηση ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα θα υπερψηφιστούν από τη Βουλή. Παράλληλα, η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών συνεχίζει να αυξάνεται (23% το Σεπτέμβριο – 28% τον Οκτώβριο), με το 80% να θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος δρόμο, το 72% να τάσσεται κατά του Μνημονίου και το ίδιο ποσοστό (72%) να δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολία με τα εισοδήματά του.
Δημοσκόπηση:”Kαταλληλότερος ο Σαμαράς”
σχολίασε κι εσύ
Ακολουθήστε το enikos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο enikos.gr
Ειδήσεις
Ροή Ειδήσεων
5 ώρες πριν
Εκτροχιάστηκαν δύο τρένα στην Ισπανία – Τουλάχιστον 21 νεκροί και 100 τραυματίες, οι 25 εκ των οποίων σοβαρά
13 λεπτά πριν
Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026: Ζυγοί, πέστε στα βαθιά ακόμα κι αν φοβάστε
ENIKOS NETWORK
Δύο άνδρες με το μικρότερο και το μεγαλύτερο πέος στον κόσμο μιλούν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν: «Είναι κατάρα»