Φίλης: Να απογαλακτιστεί η αυτοδιοίκηση από την κηδεμονία πελατειακών συμφερόντων – ΒΙΝΤΕΟ

«Ο Κλεισθένης αποσκοπεί να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών σε κοινοτικό όσο και σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο. Συμμετοχή όχι σε τέσσερα χρόνια, αλλά καθ όλη τη διάρκεια της θητείας. Δεν ισχυριζόμαστε ότι με τον Κλεισθένη θεραπεύονται όλα τα προβλήματα, γίνεται όμως το πρώτο καθοριστικό βήμα, μια δημοκρατική πνοή, μια αποφασιστική προϋπόθεση για την αναγέννηση της αυτοδιοίκησης» ανέφερε ο Νίκος Φίλης μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «η καθιέρωση της απλής αναλογικής δίνει τη δυνατότητα να απογαλακτιστεί η αυτοδιοίκηση από την καταθλιπτική κηδεμονία πελατειακών, κομματικών και άλλων συμφερόντων που συγκροτούν το σύστημα των δημαρχοπατέρων και μετατρέπουν τους δήμους και τις περιφέρειες σε σατραπίες». Σύμφωνα με τον κ. Φίλη «ο Κλεισθένης καθιερώνει τα τοπικά δημοψηφίσματα. Πρόκειται για μια μορφή άμεσης δημοκρατίας που μπορεί να αποδώσει μεγαλύτερη νομιμοποίηση και αποδοχή στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία».

«Με τις ρυθμίσεις του Κλεισθένη δημιουργούμε νέες δυνατότητες για τη δημοκρατική ανασυγκρότηση της χώρας, που είναι προυπόθεση για την παραγωγική ανασυγκρότησή μας, σε μια περίοδο που παλεύουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ