Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: Φασιστοειδή όσοι διαμαρτυρήθηκαν χθες στη Μυτιλήνη – ΒΙΝΤΕΟ

Ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την επίσπευση διαδικασιών χορήγησης ασύλου χαρακτήρισε μειοψηφία φασιστοειδών όσους διαμαρτυρήθηκαν χθες στη Μυτιλήνη καλώντας μάλιστα τα κόμματα να διαλέξουν όχθη.

«Στη Λέσβο αντιμετωπίσαμε το εξής παράδοξο. Οι διοργανωτές της κινητοποίησης έχοντας δύο βασικά ζητήματα όπως είναι το προσφυγικό και η κοινωνική συνοχή, αλλά και των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, κάλεσαν σε κινητοποίηση, απήργησε η πόλη – δεν θα πω ποτέ κάτι γι αυτό-. Είχαμε όμως δυστυχώς την απουσία αυτών των φορέων από το τραπέζι της πρώτης ημέρας του συνεδρίου όπου ο κ. Βίτσας και ο κ. Τόσκας συζήτησαν σε ειδικό πάνελ στο αναπτυξιακό συνέδριο το ζήτημα του προσφυγικού. Εδώ θα πρέπει να διαλέξουμε όχθη. Εάν είμαστε με την όχθη της δημοκρατίας ή εάν είμαστε με τη μικρή μειοψηφία φασιστοειδών τους οποίους κάποιοι τα χαϊδεύουν κάνοντας μικροπολιτική πολιτική» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη πλευρά ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παίρνοντας τον λόγο μετά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «καταλαβαίνω την ανάγκη που είχε ο κ. Πάλλης για να ακροβατήσει ανάμεσα σε δύο θέσεις. Αφενός στην εικόνα που μετέδωσε χθες το νησί της Λέσβου, υποδεχόμενο τον πρωθυπουργό με πάνδημο ενθουσιασμό αντίδρασης. Αντίδραση σε μια πολιτική η οποία έχει ασκηθεί στη νησιωτική Ελλάδα και έχει μετατρέψει το Βόρειο Αιγαίο σε έναν χώρο που δεν δίνονται πραγματικά κίνητρα για ανάπτυξη. Δεν μας προκαλούν έκπληξη τα όσα συνέβησαν χθες στη Μυτιλήνη. Είναι κάτι που περιμέναμε να γίνει».

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ