ΒΙΝΤΕΟ-σοκ στην Κίνα: Γυναίκα γεννά όρθια έξω από μαιευτήριο γιατί δεν πρόλαβε να κάνει τεστ covid

Οι εικόνες από την εκρηκτική κατάσταση στην Κίνα κάνουν τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες μέρες. Οι οργισμένες διαδηλώσεις των πολιτών ενάντια στα αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό και η αντιμετώπιση τους από το κινεζικό καθεστώς έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Τις τελευταίες ώρες τον γύρο των social media κάνει ένα βίντεο που δείχνει μια γυναίκα στην Κίνα να γεννάει όρθια στην μέση του δρόμου, έξω από μαιευτήριο στην πόλη Gulan, λόγω της  αυστηρής πολιτικής που εφαρμόζει η Κίνα ενάντια στον κορωνοϊό. Η γυναίκα δεν πρόλαβε να κάνει το τεστ για τον κορονοϊό που θα της εξασφάλιζε την είσοδο στο μαιευτήριο.

 

Το βίντεο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από εικόνες που εξοργίζουν τους Κινέζους, οι οποίοι μέρα με τη μέρα διαδηλώνουν στους δρόμουςδιαμαρτυρόμενοι για τη στέρηση της ελευθερίας. Το κύριο κινεζικό όργανο ασφαλείας της Κίνας ζήτησε την “καταστολή” των “εχθρικών δυνάμεων”, όπως χαρακτήρισε τους διαδηλωτές και τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν για τους περιορισμούς που επέβαλαν οι αρχές στην μετακίνηση επικαλούμενες την διάδοση του covid.

Οι διαδηλωτές στις μεγάλες πόλεις ζητούσαν και περισσότερες ελευθερίες, αίτημα ου προφανώς δεν άρεσε τις κινεζικές αρχές. Η Επιτροπή Πολιτικών και Δικαστικών Υποθέσεων του κυβερνώντος κομμουνιστικού κόμματος, η οποία έχει την εποπτεία των δυνάμεων της τάξης στη χώρα, δήλωσε ότι είναι “απαραίτητο να κατασταλούν οι δραστηριότητες παρείσφρησης και δολιοφθοράς των εχθρικών δυνάμεων βάσει του νόμου”, σύμφωνα με τα πρακτικά συνεδρίασης, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ