«Qatar Gate»: Στη φυλακή θα παραμείνουν για άλλον έναν μήνα ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Αντόνιο Παντσέρι

Στη φυλακή θα παραμείνουν ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, και ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι για την υπόθεση του «Qatar Gate», όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.

Τι απαντά η Κομισιόν μετά τη δήλωση του δικηγόρου της Εύας Καϊλή για τον Μπορέλ

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ο επικεφαλής του παραρτήματος των Βρυξελλών της ΜΚΟ «No Peace Without Justice», Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους, και συγκεκριμένα με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του Φραντσέσκο Τζιόρτζι με δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το βελγικό δικαστήριο αποφάσισε την προφυλάκιση του συντρόφου της Εύας Καϊλή για τουλάχιστον ένα μήνα.

Εύα Καϊλή: Παραμένει υπό κράτηση έως τις 22 Δεκεμβρίου – Απούσα από το δικαστήριο, πήρε αναβολή

Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η λήψη της απόφασης του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες για το αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει προφυλακισμένη ή θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους έως την εκδίκαση της υπόθεσής της, πήρε αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν παρέστη στην σημερινή ακροαματική διαδικασία στο προδικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες. Έως τις 22 Δεκεμβρίου θα παραμείνει υπό κράτηση.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ