Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα μόνο εάν απειλείτο η ίδια η ύπαρξή της, λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο διεμήνυσε πως η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα μόνο εάν υπήρχε απειλή για την ίδια της την ύπαρξη. Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 27η ημέρα.

Η Ρωσία θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα μόνο εάν απειλείτο η ίδια η ύπαρξή της, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται το ρωσικό Tass.

Ο Πεσκόφ είπε ότι ο βασικός στόχος του ρωσικού στρατού στη Μαριούπολη είναι να εκκαθαρίσει τις «εθνικιστικές μονάδες». Επέμεινε ότι όλα πάνε βάσει του αρχικού σχεδίου και ότι κανείς δεν πίστευε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» (όπως αποκαλεί η Μόσχα τον πόλεμο) στην Ουκρανία θα διαρκούσε μόνο δυο μέρες.

Στο μεταξύ, οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται τις τελευταίες ώρες μέσα στη Μαριούπολη, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο ρεπόρτερ Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζακ Ντετς, με ανάρτησή του στο Twitter γνωστοποίησε ότι σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Άμυνας των ΗΠΑ, οι Ρώσοι προσπαθούν να καταλάβουν τη Μαριούπολη και να καθηλώσουν τα ουκρανικά στρατεύματα στο Ντονμπάς.

 

Ουκρανία: 100.000 άμαχοι θέλουν να φύγουν από τη Μαριούπολη αλλά δεν μπορούν

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ δήλωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 100.000 άμαχοι θέλουν να φύγουν από τη Μαριούπολη, στη νότια Ουκρανία, όμως δεν μπορούν εξαιτίας της έλλειψης ασφαλών διαδρόμων που θα οδηγούν εκτός της πόλης, η οποία τελεί υπό πολιορκία.

Η ίδια ανέφερε πως οι βομβαρδισμοί από τις ρωσικές δυνάμεις εμποδίζουν, επίσης, τις ομάδες διάσωσης να αποκτήσουν πρόσβαση στον χώρο του βομβαρδισμένου θεάτρου στη Μαριούπολη, όπου αξιωματούχοι της πόλης λένε πως εκατοντάδες άνθρωποι πιστεύεται πως είχαν βρει καταφύγιο στο υπόγειό του, όταν επλήγη από μια αεροπορική επιδρομή την περασμένη εβδομάδα.

Η Ρωσία αρνήθηκε ότι βομβάρδισε το θέατρο ή επιτέθηκε σε αμάχους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ