Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι ο Υπολοχαγός Αρνό Φριόν του 7ου Τάγματος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης στην περιοχή της Ερμπίλ, στο Ιράκ.
Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Μακρόν εξέφρασε την αλληλεγγύη και την αγάπη της Γαλλίας προς την οικογένεια του στρατιώτη και τους συναδέλφους του, προσθέτοντας ότι πολλοί άλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν.
Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η επίθεση είναι απαράδεκτη, υπενθυμίζοντας ότι οι γαλλικές δυνάμεις βρίσκονται στο Ιράκ από το 2015 στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS και ότι η σύγκρουση με το Ιράν δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες επιθέσεις.
L’adjudant-chef Arnaud Frion du 7ème bataillon de chasseurs alpins de Varces est mort pour la France lors d’une attaque dans la région d’Erbil en Irak.
À sa famille, à ses frères d’armes, je veux dire toute l’affection et la solidarité de la Nation.
Plusieurs de nos militaires…
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) March 13, 2026
