Νεκρός ο δράστης του μακελειού σε φεστιβάλ της Ρωσίας

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένας ένοπλος επιτέθηκε σε πλήθος, σε φεστιβάλ στην περιφέρεια Ντάγκεσταν της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Κίζλιαρ, πρωτεύουσα της επαρχίας. Ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον πολιτών την ώρα που έφευγαν από την εκκλησία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Τα θύματα έπαιρναν μέρος σε εορταστικές εκδηλώσεις για το Φεστιβάλ της Μασλένιτσα, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής για τους Ρώσους Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Μία μάρτυρας δήλωσε στην RT ότι δράστης πυροβολούσε τους ανθρώπους καθώς έφευγαν, αλλά ευτυχώς πολλοί από αυτούς κατάφεραν να προστατευθούν μπαίνοντας μέσα στο κτίριο, δίνοντας περισσότερο χρόνο στους φρουρούς ασφαλείας να ανταποκριθούν στην επίθεση.

“Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι εκεί, μαμάδες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι. Πιστεύω ότι ο Θεός μάς έσωσε, μη επιτρέποντας στον άνθρωπο να μπει μέσα στην εκκλησία”, είπε η γυναίκα. Προσθέτει επίσης, ότι ο δράστης σκοτώθηκε καθώς προσπαθούσε να εγκαταλείψει το σημείο.

Και οι τέσσερις νεκροί είναι γυναίκες, ενώ λέγεται ότι ο δράστης είχε μια γυναίκα συνεργό που έφυγε πριν ξεκινήσουν οι πυροβολισμοί.

Δύο από τους τραυματίες ήταν από το προσωπικό ασφαλείας, οι οποίοι απάντησαν στους πυροβολισμούς και σκότωσαν τον δράστη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Όσο για τον αριθμό των τραυματισμένων, το υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για τρεις, ενώ το υπουργείο Υγείας μιλά για πέντε τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Πηγή: RT

Πηγή φωτο: Konstantin Chalabov / Sputnik

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ