Voucher για laptop και tablet: Σήμερα η υπογραφή της ΚΥΑ – Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα και ποιοι είναι δικαιούχοι

Σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα voucher των 200 ευρώ που αφορούν σε μαθητές και φοιτητές για την αγορά tablet, laptop και άλλου χρήσιμου εξοπλισμού για την απρόσκοπτη διαδικασία και της τηλεκπαίδευσης. Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως είπε ο ίδιος, η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει το συντομότερο δυνατόν μετά την έκδοση της ΚΥΑ.

Η “Ψηφιακή Μέριμνα”

Η «Ψηφιακή Μέριμνα» αποτελεί το πρώτο έργο, το οποίο θα προχωρήσει με άμεσες δαπάνες που θα προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και έχει ως αντικείμενο την υποστήριξη μαθητών, φοιτητών και σπουδαστών για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών μέσω voucher (επιταγή), στο πλαίσιο του οποίου προβλέπεται να δίνεται μια επιταγή αξίας 200 ευρώ ανά εξαρτώμενο τέκνο που φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα. Για οικογένειες από 3 παιδιά και πάνω τίθεται πλαφόν στα 500 ευρώ.

Το Πρόγραμμα υποστήριξης μαθητών/φοιτητών/σπουδαστών για την αγορά υπολογιστικών συσκευών (computing devices tablets, laptops, desktop pcs) μέσω voucher, θα απευθύνεται κατ’ εκτίμηση σε έως 645.000 μαθητές/φοιτητές/σπουδαστές. Η είσοδος των δικαιούχων στην ψηφιακή πλατφόρμα θα γίνεται με τους κωδικούς του taxisnet χωρίς να απαιτείται η υποβολή αίτησης δεδομένου ότι η ταυτοποίηση και η επαλήθευση του δικαιούχου θα είναι αυτόματη. Άμεσα θα λαμβάνουν έναν κωδικό, με τον οποίο θα έχουν την έκπτωση των 200 ευρώ στην αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Εάν ο ενδιαφερόμενος ανήκει στους δικαιούχους θα μπορεί:

  • είτε να το αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον εξοπλισμό ή
  • να το εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ’ αυτήν του voucher, θα συμπληρώνει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του voucher των 200 ευρώ θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι. Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις της ΚτΠ στη «Διαύγεια», ανέρχεται σε περίπου 645.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

  • Για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ.
  • Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ.
  • Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

Στους δικαιούχους θα συμπεριλαμβάνονται και όσοι δικαιούνται να λάβουν το επίδομα οικογενειακού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ αλλά αντ’ αυτού έχουν επιλέξει να λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα της Πρόνοιας, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ένα ποσοστό περίπου 10%.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ