Διευθυντής Αντιτρομοκρατικής: Τρομάζει η ποσότητα και η δύναμη των εκρηκτικών που κατασχέθηκαν στη γιάφκα – Ευτυχώς προλάβαμε

Στα όπλα και τις εκρηκτικές ύλες που εντοπίστηκαν στη γιάφκα στον Χολαργό, αναφέρθηκε ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Αστυνομικός Διευθυντής, Ελευθέριος Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας με έμφαση την ισχύ των εκρηκτικών και αναφέροντας με νόημα “ευτυχώς προλάβαμε”.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε για τις συλλήψεις των φερόμενων ως μελών της οργάνωσης “Επαναστατική Αυτοάμυνα” και αναφερόμενος ειδικά στα καλάσνικοφ, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως “αυτά τα όπλα σκοτώνουν. Δύο από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί. Ευτυχώς δεν σκότωσαν, τραυμάτισαν όμως αστυνομικούς”.

Όπως σημείωσε, οι δράστες “δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και χειροβομβίδα. Δεν γνωρίζουμε τι αθώα θύματα μπορούσε να προκαλέσει, συγκεκριμένα στη γαλλική Πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας”.

Καταλήγοντας, ο κ. Χαρδαλιάς σχολίασε πως “εκείνο που τρομάζει ακόμα περισσότερο είναι η ποσότητα και η δύναμη των εκρηκτικών υλών που κατασχέσαμε. Ευτυχώς προλάβαμε”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ