Ο Άγγελος Συρίγος στον Realfm 97,8 για την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ

Στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ αναφέρθηκε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Πιστεύω ότι μπορούν να τεθούν οι βάσεις για αλλαγή του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι ΗΠΑ τον ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου. Οι εξελίξεις τώρα θα αφορούν αποκλειστικά το θέμα της Σούδας από ότι φαίνεται, αλλά είναι προφανές ότι πίσω από τις γραμμές θα παίζει το θέμα της σταθερότητας στην περιοχή και κατά πόσο η Ελλάδα θα μπορεί να αναδειχθεί σε παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Συρίγος και πρόσθεσε:

“Εκείνο το οποίο θέλει αυτή τη στιγμή η Δύση, είναι σημεία σταθερότητας σε μία περιοχή η οποία ανατολικά από εμάς έχει περάσει στη ζώνη του πολέμου. Όλες οι χώρες ανατολικά της Ελλάδος, Τουρκία, Συρία, Ιράκ έχουν περάσει σε μία άλλη ζώνη. Εκείνο που θέλουμε είναι να σταθεροποιηθεί ένα σημείο το οποίο θα παράγει ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή. Επομένως, δεν είναι θέμα χωροφύλακα, είναι θέμα σταθερότητας που εξυπηρετεί σαφώς τα ελληνικά συμφέροντα”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ