Το Σάββατο η συνάντηση Πάπα – Τσίπρα στο Βατικανό

Του Φοίβου Κλαυδιανού

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό θα έχει αύριο Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr.

Πρόκειται για την τέταρτη φορά που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας την τελευταία πενταετία. Για πρώτη φορά είχαν συναντηθεί στο Βατικανό το 2014, όταν ο κ. Τσίπρας ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η επόμενη συνάντηση τους ήταν το 2016, όταν ο Ποντίφικας είχε έρθει στην Ελλάδα και μετέβη στη Μυτιλήνη μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να στηρίξουν τις προσπάθειες της Ελλάδας στο προσφυγικό.

Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν ήταν το 2017 όταν ο Πάπας είχε σύντομες συνομιλίες στο Βατικανό με όλους τους ηγέτες των χωρών – μελών της ΕΕ, με την ευκαιρία την παρουσίας τους στην «αιώνια πόλη» για τα 60 χρόνια από τη Διακήρυξη της Ρώμης.

Εξάλλου, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε εκφραστεί με θερμά λόγια για το πρώην Πρωθυπουργό με αφορμή το ενδεχόμενο να του απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ. Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει την περασμένη άνοιξη σε συνομιλία του με δημοσιογράφους που καταγράφηκε σε βίντεο: «Μίλησα κάποτε σ’ έναν πολιτικό, έναν άνθρωπο τον οποίο σέβομαι και θα πω το όνομά του: Αλέξης Τσίπρας. Και μιλώντας για τους μετανάστες και για τις συμφωνίες να μην τους επιτραπεί η είσοδος, μου εξήγησε τις δυσκολίες, όμως στο τέλος μου μίλησε από καρδιάς και είπε αυτή τη φράση: ‘Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από τις συμφωνίες’. Η φράση αυτή αξίζει το Βραβείο Νόμπελ».

Πηγή: Real.gr

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/ euronews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ