Χατζηδάκης: Δεν βλέπω πιθανή τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι ελεύθεροι να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο όπως και σε αυτό της Θεσσαλονίκης, δήλωσε Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη και έχει από την αρχή υπογραμμίσει πως ο αλυτρωτισμός πρέπει να παταχθεί αρχικά από την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων.

Αναφορικά για τους λόγους που ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί τελικώς σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε: “Πάμε για λόγους θεσμικής τάξεως στη σημερινή συνάντηση με τον κ.Τσίπρα. Όποιο παράθυρο συνεννόησης και συναίνεσης υπήρχε το έχει κλείσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας με την ανεύθυνη στάση του στο ζήτημα”.

Αναφορικά με τα συλλαλητήρια ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε: “Γιατί το 2008 δεν είχαμε συλλαλητήριο με την κυβέρνηση Καραμανλή; Διότι η κυβέρνηση είχε ενημερώσει την αντιπολίτευση και οι πολίτες ήξεραν ότι υπήρχε συγκεκριμένη θέση για το ζήτημα. Την κινητοποίηση για τα συλλαλητήρια την κάνει η ίδια η κυβέρνηση με την αλαζονεία της . Οι βουλευτές της ΝΔ όπως και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης αναφέρει πως οι βουλευτές της είναι ελεύθεροι να συμμετέχουν. Η κυβέρνηση είναι ικανή για κάθε επικοινωνιακό κόλπο και τρικ αλλά ανίκανη για την οποιαδήποτε λύση”.

“Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα δεν βλέπω πιθανή τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών γιατί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχει αυτουπονομευθεί” πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ