Αυστριακός Υπουργός Εσωτερικών: Η Αυστρία δεν θα δεχθεί πίσω κανέναν πρόσφυγα- Τελεία και παύλα

Η Αυστρία δεν πρόκειται να δεχθεί πίσω κανέναν πρόσφυγα για τον οποίο δεν είναι αρμόδια, “τελεία και παύλα”, τονίζει κατηγορηματικά σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Oesterreich, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Χέρμπερτ Κικλ.

Αναφορικά με τις εξαγγελίες του Γερμανού ομολόγου του Χορστ Ζεεχόφερ ότι θα ζητηθεί από την Αυστρία σύναψη συμφωνίας για μαζική επανεισδοχή στη χώρα αιτούντων άσυλο από την Γερμανία, ο Χέρμπερτ Κικλ επισημαίνει πως υπήρξαν δύο συνομιλίες με τον Γερμανό ομόλογό του, και τις δύο φορές ο Χορστ Ζεεχόφερ υποσχέθηκε πως δεν πρόκειται να στείλει πίσω κανένα πρόσφυγα για τον οποίο δεν είναι αρμόδια η Αυστρία.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών, τώρα πρόκειται να υπάρξουν συνομιλίες της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με την Ιταλία και την Ελλάδα, στις οποίες βρίσκεται η αρμοδιότητα σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, και για το λόγο αυτό η Γερμανία έχει “καλά τα χαρτιά” για τις διαπραγματεύσεις με αυτές τις δύο χώρες.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος, αποσαφηνίζοντας πως δεν πρόκειται να υπογράψει “ούτε σε εκατό χρόνια, μία συμφωνία που θα είναι σε βάρος της Αυστρίας”, ανακοινώνει ότι μελλοντικά θα αυξηθεί γενικά η συχνότητα των ελέγχων στα νότια σύνορα της χώρας.

Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρει, θα αποφορτιστεί η κατάσταση για την Αυστρία και την Γερμανία, και η πίεση θα μεταφερθεί παρακάτω, εκεί όπου ανήκει ο προβληματισμός, δηλαδή στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Χέρμπερτ Κικλ σημειώνει στην συνέντευξή του πως η δημιουργία των αποκαλούμενων πλατφορμων ασύλου στη Βόρεια Αφρική μπορεί να πετύχει μεσοπρόθεσμα εάν υπάρξει η συνεργασία όλων και είναι σημαντικό να μην εφαρμοστεί λανθασμένα η σχετική ιδέα, καθώς πρέπει να είναι σαφές ότι σε αυτά τα κέντρα δεν θα είναι δυνατή η υποβολή αίτησης ασύλου, διότι διαφορετικά θα αρχίσει εκ νέου η υπόθεση των διακινητών.Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ