Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Νομοθετική ρύθμιση της αγοράς προανήγγειλε ο Θεοχάρης – Τι θα προβλέπει

Νομοσχέδια για τον καταδυτικό τουρισμό, την τουριστική εκπαίδευση και τη βραχυχρόνια μίσθωσηπροανήγγειλε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους. μαζί με τον αρμόδιο υφυπουργό, Μάνο Κόνσολα.

Ο κ. Θεοχάρης ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη η νομοθετική πρωτοβουλία για τον καταδυτικό τουρισμό, προκειμένου να ξεκλειδώσουν οι επενδύσεις στο μέτωπο των καταδυτικών πάρκων. Επιπλέον ο υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες θα είναι πολλαπλά, όπως επίσης και για την ανάπτυξη της καταδυτικής κρουαζιέρας.

Ρυθμίσεις για τη βραχυχρόνια μίσθωση

Μέχρι τα τέλη της σεζόν, αναμένεται και παρέμβαση του υπουργείου και στο μέτωπο των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Όπως δήλωσε ο κ. Θεοχάρης, το υπουργείο μέχρι τώρα έχει τηρήσει “σιγή ιχθύος” για αυτό το ζήτημα και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για υποκρισία στο θέμα αυτό.

Σκιαγραφώντας τι μελετάται για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι πλέον θα υπάρχουν κανόνες ασφάλειας και υγιεινής στα προσφερόμενα καταλύματα, όπως επίσης θα διασφαλιστεί η ισοτιμία του ανταγωνισμού ανάμεσα στα καταλύματα που προσφέρονται στη βραχυχρόνια μίσθωση και σε αυτά που δεν είναι, θέτοντας ως παράδειγμα το ερώτημα αν τα καταλύματα στη βραχυχρόνια μίσθωση θα πρέπει να έχουν φόρο διαμονής ή όχι. Σε αυτό, κι άλλα ερωτήματα θα απαντά η πρωτοβουλία του υπουργείου για τη ρύθμιση της αγοράς, συμπλήρωσε ο κ. υπουργός.

-Νομοθετική παρέμβαση για την τουριστική εκπαίδευση

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας σημείωσε, ότι αυτή τη στιγμή το ελληνικό τουριστικό προϊόν δεν είναι ανταγωνιστικό, ελέω φορολογίας. Και έκανε λόγο για πλέγμα δράσεων του υπουργείου, προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης των φορολογικών συντελεστών, της υλοποίησης χωροταξικού για τον τουρισμό, αλλά και της άμβλυνσης της εποχικότητάς του, προκειμένου νέα τουριστικά προϊόντα να εμπλουτίσουν το προσφερόμενο χαρτοφυλάκιο της χώρας.

Ανέφερε επίσης ότι μετά καταδυτικό τουρισμό θα ακολουθήσει και νομοθετική παρέμβαση για την τουριστική εκπαίδευση. Τόνισε ότι στόχος θα είναι οι ξενοδοχειακές σπουδές να είναι αντάξιες με αυτές του εξωτερικού. Το σχέδιο του υπουργείου προβλέπει την ανωτατοποίηση των ξενοδοχειακών σπουδών, με τον κ. υφυπουργό να επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η υπάρχουσα τουριστική εκπαίδευση δεν είναι ανταγωνιστική.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ