Εκπρόσωπος γονέων του γυμνασίου στα Άνω Λιόσια στον Realfm 97,8: Ας έρθουν όσοι Ρομά αρκεί να υπακούν στους νόμους

“Στα Λιόσια υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι Ρομά και ας έρθουν άλλοι τόσοι. Το θέμα μας είναι να υπακούν τους νόμους όπως είμαστε υποχρεωμένοι να τους υπακούμε και εμείς” είπε, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου, μετά τους πυροβολισμούς που έπεσαν κοντά στο σχολείο το μεσημέρι της Τετάρτης.

“Εμείς ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αποφασίσαμε ήδη από χθες το απόγευμα και κάναμε μία κινητοποίηση έτσι ώστε σήμερα το πρωί συγκεντρωθήκαμε στον χώρο του σχολείου… Στη συνέχεια πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα και στο Δημαρχείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Εκεί μας δέχτηκε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ο οποίος για άλλη μία φορά υποσχέθηκε κάποια πράγματα. Η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων είναι μέσα στα σχέδια του, ήδη έρχονται κάποιες δυνάμεις εδώ. Το θέμα είναι ότι πηγαίνοντας πρώτα και από το αστυνομικό τμήμα και μιλώντας με τον Διοικητή εκεί, μας είπαν ότι δεν είναι αρκετά τα περιπολικά. Άρα, μιλάμε για δύο περιπολικά και ένα αστυνομικό τμήμα το οποίο δεν έχει πολλά άτομα να το στελεχώσει”.

Αναφερόμενη στην αυξημένη εγκληματικότητα που υπάρχει στην περιοχή σημείωσε: “Ξεκινάμε τη μέρα μας και λέμε άντε να γυρίσουμε στο σπίτι μας, βοήθα Παναγιά. Είτε γιατί μπορεί να μας επιτεθούν στο δρόμο να μας κλέψουν μία τσάντα, είτε γιατί μπορεί να πάνε στην πλατεία τα παιδιά και να τα χτυπήσουν για να τους πάρουν ένα κινητό ή ένα μπουφάν. Στο χώρο όμως του σχολείου είναι υποχρεωμένη η Πολιτεία και το κράτος και όλοι αυτοί που ψηφίζουμε να προφυλάξουν αυτά τα παιδιά με κάθε τρόπο”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ