• Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την απαγωγή Λεμπιδάκη

  2:02 μμ, Τετάρτη 04 Οκτ 2017 2:02 μμ, Τετάρτη 04 Οκτ 2017

  Νέα συγκλονιστικά στοιχεία προκύπτουν από την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, σχετικά με το πως λειτουργούσαν οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη, καθώς, όπως ανέφεραν σήμερα αστυνομικές πηγές, κατά τη διάρκεια της ομηρίας του επιχειρηματία η σύνθεση των απαγωγέων άλλαξε.

  Οι αλλαγές τη σύνθεση των απαγωγέων

  Ορισμένοι από τους απαγωγείς που μετείχαν στην αρχική ομάδα στη συνέχεια αποχώρησαν και στη θέση τους μπήκαν άλλα άτομα.

  Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ιδιοκτήτης της μάντρας, στην οποία βρέθηκε δεμένος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ήταν από τα τελευταία μέλη της ομάδας, ενώ ο μεσίτης -με την 16χρονη κόρη- μετείχε από την αρχή στην απαγωγή του επιχειρηματία.

  Με την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, δεν έχει προκύψει κάποια σχέση και επαφή των απαγωγέων με έγκλειστο των φυλακών, ενώ δεν επιβεβαιώνονται όσα ακούστηκαν τις πρώτες ώρες μετά την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη για «βαθύ λαρύγγι» από το περιβάλλον του, οικογενειακό και επαγγελματικό, που παρείχε πληροφορίες στους απαγωγείς.

  Οι άνδρες της Αστυνομίας έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλα όσα έμαθαν οι απαγωγείς, προκειμένου να πιάσουν όμηρο τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, ήταν αποτέλεσμα δικών τους παρακολουθήσεων.

  Την πεποίθηση αυτή των αστυνομικών επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι οι απαγωγείς είχαν κάνει αρκετές πρόβες σε πραγματικό χρόνο και σε πραγματικές ώρες πριν να προχωρήσουν στην απαγωγή του επιχειρηματία πριν από έξι μήνες.

  Όσον αφορά τις 31 επαφές, τα γράμματα και τα βίντεο που έστειλαν οι απαγωγείς στην οικογένεια Λεμπιδάκη, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι πολλά έγιναν από την Αθήνα όπου ταξίδευαν οι απαγωγείς.

  Ο ρόλος της 16χρονης κόρης του μεσίτη

  Ειδικά, δε, για την 16χρονη κόρη του μεσίτη, που έπαιζε το ρόλο του «ταχυδρόμου», οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενο των επιστολών που άφηνε, αλλά είχε ενημερωθεί και εφάρμοζε κανόνες συνωμοτικότητας, προκειμένου να μην αφήνει δακτυλικά αποτυπώματα ή άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την αστυνομία.

  Η αστυνομική επιχείρηση στα Σφακιά και η τελική απελευθέρωση του Λεμπιδάκη

  Αστυνομικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι έγινε μια επιχείρηση στα Σφακιά, στην οποία από ατυχία δεν απελευθερώθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, αλλά και ότι όταν πραγματοποιήθηκε η τελική επιχείρηση, τη Δευτέρα, οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν ήξεραν ακριβώς πόσοι και ποιοι βρίσκονταν στη μάντρα των αυτοκινήτων.

  Στην επίσημη ενημέρωση από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και τον επικεφαλής της επιχείρησης αστυνομικό Κρήτης Κωνσταντίνο Λαγουδάκη ανακοινώθηκε ότι όλοι οι απαγωγείς φορούσαν τα ίδια ρούχα όταν τον επισκέπτονταν και μιλούσαν ψιθυριστά, ώστε να μην έχει ο επιχειρηματίας καμία δυνατότητα αναγνώρισής τους, ενώ τον είχαν πάντα δεμένο με αλυσίδα είτε από το χέρι, είτε από το πόδι του.

  Ο βαρύς οπλισμός και τα πέντε κρησφύγετα

  Την ώρα που οι δράστες απήγαγαν τον Λεμπιδάκη έφεραν βαρύ οπλισμό, ενώ συνολικά, άλλαξαν πέντε κρησφύγετα, που σε όλα ο χώρος ήταν περιορισμένος και τα παράθυρα ήταν πάντα καλυμμένα.

  Πριν και μετά από κάθε επικοινωνία, ένα μέλος της ομάδας με καλυμμένα χαρακτηριστικά επισκεπτόταν τον απαχθέντα και συζητούσε μαζί του τις δυνατότητες εύρεσης χρημάτων από την οικογένεια, και του υπαγόρευε τις επιστολές, τις οποίες υπέγραφε με «βιολογικό του υλικό», όπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Κρήτης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ενώ κατά την συγκλονιστική του κατάθεση, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ανέφερε πως υπέγραφε με το αίμα του.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα