Δημοσκόπηση MRB: Τι κυβέρνηση επιθυμούν οι πολίτες στις επόμενες εκλογές – Τι λένε για Τσίπρα, Καρυστιανού και Σαμαρά

Οικουμενική κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές επιθυμούν οι πολίτες, σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης που διενήργησε η MRB για λογαριασμό του OPEN.

Πάνω από το 65% (67,9%) των ερωτηθέντων επιθυμεί αλλαγή σκυτάλης στην εξουσία, την ίδια ώρα βέβαια που η συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος είναι στο 76,6%.

Οι συσπειρώσεις

Το ΠΑΣΟΚ

 

«Oικουμενική κυβέρνηση όλων των κομμάτων»

Σε ερώτηση τι είδους κυβέρνηση θα ήθελαν οι πολίτες μετά τις επόμενες εκλογές, το 22,1% προτιμά «οικουμενική κυβέρνηση όλων των κομμάτων», το 20,1% «κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με κόμματα Αριστεράς», το 17,9% «αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ», το 11% «κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-Βελόπουλου και άλλων κομμάτων από τη Δεξιά», το 8,5% «κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

Τα κόμματα Τσίπρα, Καρυστιανού και Σαμαρα

Σε ερώτηση για το πόσο πιθανό είναι να ψηφίσουν ένα νέο κόμμα με αρχηγό τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το 20,9% απαντά «σίγουρα/μάλλον θα το ψήφιζα».

Στο ίδιο ερώτημα για τη Μαρία Καρυστιανού, το 30,6% δηλώνει «σίγουρα/μάλλον θα το ψήφιζα», με τον Αντώνη Σαμαρά αντίστοιχα αν συγκεντρώνει 14,3%.

 

Η ταυτότητα της έρευνας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK