Ανδρουλάκης: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες να αγωνιστούν για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και όχι κάποιοι από αυτούς να συμπεριφέρονται ως υποτελείς του Τραμπ

Την ανάγκη η Ευρώπη να πάρει πρωτοβουλίες για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δήλωσή του μετά την προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ άφησε αιχμές, σημειώνοντας ότι πρέπει οι «Ευρωπαίοι ηγέτες να αγωνιστούν για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και όχι κάποιοι από αυτούς να συμπεριφέρονται ως υποτελείς του Τραμπ», ενώ κάλεσε τα κράτη-μέλη να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα ώστε να υπάρξει ανάσχεση των άμεσων επιπτώσεων, υπενθυμίζοντας την πρόταση του κόμματος για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα στην Ελλάδα για το διάστημα που διαρκεί ο πόλεμος.

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δήλωσε τα εξής:

«Για να σταματήσουν οι επιπτώσεις του πολέμου, πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος. 

Γι’ αυτό η Ευρώπη πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες ειρήνευσης της Μέσης Ανατολής σε παγκόσμιο επίπεδο. Αλλά και οι Ευρωπαίοι ηγέτες να αγωνιστούν για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και όχι κάποιοι από αυτούς να συμπεριφέρονται ως υποτελείς του Τραμπ.

Η Ένωση πρέπει να προχωρήσει με δυναμισμό, με σχέδιο και αλληλεγγύη. Όπως το απέδειξε και στο θέμα της ασφάλειας της Κύπρου

Τα κράτη-μέλη οφείλουν επιπλέον να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα για να υπάρξει ανάσχεση των άμεσων επιπτώσεων. Το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα πρότεινε να υπάρξει μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα για όσο διαρκεί ο πόλεμος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK