Οργάνωση με στρατιωτική δομή οι 9 Τούρκοι συλληφθέντες

Του Βασίλη Σκουρή

Οργάνωση με στρατιωτική δομή θεωρείται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές η οργάνωση των εννιά Τούρκων που συνελήφθησαν για τρομοκρατία σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο.

Μεταξύ των άλλων ευρημάτων της αντιτρομοκρατικής στα τρία σπίτια που διέμεναν, όπως αποκαλύπτει σήμερα το real.gr, είναι και το καθημερινό… ωριαίο πρόγραμμα των μελών της οργάνωσης – τι ώρα θα πρέπει να ξυπνούν, τι ώρα να κοιμούνται και τι να κάνουν κατά την υπόλοιπη διάρκεια της ημέρας!

Οι Αρχές, άλλωστε, είναι πεπεισμένες πως οι εννιά έχουν κρύψει όπλα και πυρομαχικά στην Πάρνηθα, αλλά και σε άλλες ερημικές περιοχές (ή και γιάφκες!) και συνεχίζουν την έρευνά τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα, η αντιτρομοκρατική εξετάζει, μεταξύ άλλων, κομπιούτερ και στικάκια που έχουν βρεθεί σε τρία σπίτια (που νοίκιασε με πλαστά στοιχεία ταυτότητας ο ένας εκ των εννέα, ο καταζητούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση Halil Demit) και που ειδικά για εκείνα που βρέθηκαν στο τρίτο σπίτι (οι έρευνες στο οποίο έγιναν και τελευταίες, ξεκινώντας από το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής) θα αποκαλύψουν κατά τις Αρχές πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Η Αθήνα υποβαθμίζει το γεγονός όχι μόνο προκειμένου οι έρευνες να συνεχιστούν απρόσκοπτα, αλλά και επειδή επιδιώκει να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην χώρα μας, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

«Η σοβαρότητα του θέματος θα κατανοηθεί από τον πολύ κόσμο μετά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου», αναφέρει χαρακτηριστικά κορυφαία πηγή της οδού Κατεχάκη, ενώ εκτιμάται ότι «θα μιλήσουν και τα ευρήματα των λάπτοπ».

Μεταξύ των άλλων, άλλωστε, τα ευρήματα εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν και στο αναπάντητο έως στιγμής ερώτημα για το πού οι εννέα θα χρησιμοποιούσαν τα πυρομαχικά ή τις βόμβες που θα ετοίμαζαν, κυρίως όμως τις αυτοσχέδιες ρουκέτες που βρέθηκαν.

Η υποψία, μάλιστα, ότι οι ρουκέτες ενδέχεται να χρησιμοποιούνταν κατά της αυτοκινητοπομπής του Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, παραμένουν ισχυρές, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμα αίσθηση και για τους άλλους στόχους που η οργάνωση είχε στη χώρα μας.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ