Βασίλισσα Ελισάβετ: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Ελισάβετ-Ξεπερνά τα 16 χιλιόμετρα η ουρά

Το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου στην παλαιότερη αίθουσα του κοινοβουλίου, στο Γουεστμίνστερ, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι την κηδεία της, την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022.

Περνώντας από τις δύο πλευρές του φερέτρου, το οποίο έχει τοποθετηθεί πάνω σε ένα επιβλητικό βάθρο, οι πολίτες, εμφανώς συγκινημένοι, έσκυβαν το κεφάλι σε ένδειξη σεβασμού – τα μάτια κάποιων ήταν κόκκινα από το κλάμα.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται ότι θα συμμετάσχουν στο λαϊκό προσκύνημα. Εκτιμάται ότι πολλοί θα περιμένουν δεκάδες ώρες σε μια ουρά που μπορεί να εκτείνεται σε μήκος ακόμη και 16 χιλιομέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συμβάλλουν 10.000 αστυνομικοί και πάνω από 1800 στρατιωτικοί. Οι πολίτες που θα μπαίνουν στο κοινοβούλιο θα περνoύν από εξονυχιστικούς ελέγχους ασφαλείας όπως στους ελέγχους ασφαλείας των αεροδρομίων.

Η πομπή και η τελετή

Μετά την μεγαλοπρεπή πομπή για την μεταφορά της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ως το Γουέστμινστερ Χολ, το φέρετρο τοποθετήθηκε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο βάθρο, ενώ ακολούθησε λειτουργία, διάρκειας 20 λεπτών, από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αγγλίας, Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι. Η θρησκευτική λειτουργία τελέστηκε υπό τους ήχους των Μπετόβεν, Σοπέν και Φέλιξ Μέντελσον Μπαρτόλντι.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, μέλη της βασιλικής οικογένειας στέκονταν σε σχηματισμό απέναντι στο φέρετρο. Ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος στάθηκαν μαζί, με τη βασιλική πριγκίπισσα και τον αντιναύαρχο Sir Tim Laurence πίσω τους. Μετά, στεκόταν ο δούκας της Υόρκης μόνος και στην επόμενη σειρά ο κόμης και η κόμισσα του Wessex. Πίσω τους ήταν ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας. Ο δούκας του Σάσεξ στεκόταν πίσω από τον Γουίλιαμ και η δούκισσα του Σάσεξ ακριβώς πίσω από την Κέιτ. Παρόντες Βρετανοί πολιτικοί, με τη νέα πρωθυπουργό Λιζ Τρας να παρακολουθεί τη διαδικασία ντυμένη στα μαύρα.

Η θρησκευτική λειτουργία πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους των Μπετόβεν, Σοπέν και Φέλιξ Μέντελσον Μπαρτόλντι. Παρόντες Βρετανοί πολιτικοί, με τη νέα πρωθυπουργό Λιζ Τρας να παρακολουθεί τη διαδικασία ντυμένη στα μαύρα.

Βασίλισσα Ελισάβετ Λαϊκό προσκύνημα Βασίλισσα Ελισάβετ Λαϊκό προσκύνημα Βασίλισσα Ελισάβετ Λαϊκό προσκύνημα Βασίλισσα Ελισάβετ Λαϊκό προσκύνημα Βασίλισσα Ελισάβετ Λαϊκό προσκύνημα Βασίλισσα Ελισάβετ Λαϊκό προσκύνημα Βασίλισσα Ελισάβετ Λαϊκό προσκύνημα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ουίλιαμ και Χάρι περπάτησαν δίπλα ο ένας στον άλλον στη νεκρική πομπή

Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, περπατώντας πλάι-πλάι, ακολούθησαν την πομπή που μεταφέρει το φέρετρο της γιαγιάς τους, της βασίλισσας Ελισάβετ, στο βρετανικό κοινοβούλιο, μια σκηνή που θύμισε εκείνη, πριν από 25 χρόνια, όταν περπατούσαν πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους, της πριγκίπισσας Νταϊάνας.

Τα δυο αδέλφια, η σχέση των οποίων είναι τεταμένη τα τελευταία χρόνια, συμμετέχουν στη σιωπηλή πομπή από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μέχρι το Γουεστμίνστερ, όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της βασίλισσας για τέσσερις ημέρες, μέχρι την κηδεία της, την Δευτέρα.

πρίγκιπες Χάρι και Γουίλιαμ

πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ
Οι δύο πρίγκιπες περπάτησαν ο ένας δίπλα στον άλλον
πρίγκιπες Χάρι και Γουίλιαμ
Γουίλιαμ και Χάρι στη νεκρική πομπή

Ο πατέρας τους, ο βασιλιάς Κάρολος, βρισκόταν ακριβώς μπροστά τους, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της Ελισάβετ. Η βασιλική σύζυγος Καμίλα, η σύζυγος του διαδόχου Ουίλιαμ, Κέιτ, η πριγκίπισσα της Ουαλίας και η σύζυγος του Χάρι, η δούκισσα του Σάσεξ Μέγκαν, θα μεταβούν στο Γουεστμίνστερ με αυτοκίνητο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ