Τραμπ: Το Ιράν θέλει να διαπραγματευτεί και να καταθέσει πρόταση σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το Ιράν επιδιώκει να προχωρήσει σε συνομιλίες και να καταθέσει πρόταση που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών.
  • Ο Τραμπ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Κάνουν μια πρόταση και θα πρέπει να δούμε», προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει ακόμη το περιεχόμενο αυτής της πρότασης.
  • Αμερικανοί απεσταλμένοι κατευθύνονται στο Πακιστάν για συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του enikos.gr

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Το Ιράν επιδιώκει να προχωρήσει σε συνομιλίες και να καταθέσει πρόταση που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Κάνουν μια πρόταση και θα πρέπει να δούμε»

«Κάνουν μια πρόταση και θα πρέπει να δούμε», ανέφερε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι προς το παρόν δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της πρότασης.

«Μιλάμε με αυτούς που έχουν τώρα την εξουσία»

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε επίσης ότι οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ βρίσκονται πλέον σε επαφή «με τους ανθρώπους που έχουν τώρα την εξουσία» στο Ιράν.

Διπλωματική κινητικότητα με φόντο τις συνομιλίες στο Πακιστάν

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται ενώ Αμερικανοί απεσταλμένοι κατευθύνονται στο Πακιστάν για συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google