Σουδάν: Τουλάχιστον 97 άμαχοι νεκροί και 365 τραυματίες από τις συγκρούσεις – Χωρίς ρεύμα και νερό τα νοσοκομεία

Τουλάχιστον 97 άμαχοι σκοτώθηκαν και 365 άλλοι τραυματίστηκαν από τότε που ξέσπασαν εχθροπραξίες μεταξύ στρατού και παραστρατιωτικών στο Σουδάν, ανέφερε η ένωση γιατρών της χώρας σε σημερινή της ανακοίνωση.

Σουδάν: Σίγησαν η κρατική τηλεόραση και το ραδιόφωνο «για να μην μεταδίδουν την προπαγάνδα των παραστρατιωτικών»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 83 νεκρούς και συνολικά 1.126 τραυματίες.

Ο οργανισμός, μέρος του συστήματος του ΟΗΕ, έχει καταγράψει θανάτους στις πολιτείες Χαρτούμ, Νότιο Κορντοφάν, Βόρειο Νταρφούρ κ.ά. από την Πέμπτη.

Σουδάν: «Οι πυροβολισμοί είναι το λιγότερο» λέει στο enikos.gr ένας από τους εγκλωβισμένους Έλληνες

Ο ΠΟΥ υπογράμμισε ότι νοσοκομεία στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, όπου ζουν περίπου 6 εκατομμύρια πολίτες, κατακλύστηκαν από θύματα εν μέσω σφοδρών εχθροπραξιών το σαββατοκύριακο, στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν τεθωρακισμένα, πυροβόλα και αεροσκάφη.

Ελλείψεις στα νοσοκομεία

Πολλά από τα εννέα νοσοκομεία που υποδέχονται τραυματισμένους άμαχους αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε αίμα, υλικά για μεταγγίσεις και σε άλλα κρίσιμης σημασίας εφόδια. Οι διακοπές της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης και η έλλειψη καυσίμων για να λειτουργήσουν οι γεννήτριες των νοσοκομείων κάνουν τη λειτουργία τους ακόμη πιο δύσκολη.

Αναφέρονται τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, ιδίως αναισθησιολόγων, τόνισε ο οργανισμός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ