Σουδάν: «Μπορεί να πεθάνουμε ανά πάσα στιγμή» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των εγκλωβισμένων Ελλήνων

Μαίνονται οι σφοδρές συγκρούσεις στο Χαρτούμ με τους 15 Έλληνες που είναι εγκλωβισμένοι στο κέντρο του Σουδάν να απευθύνουν έκκληση για βοήθεια.

Σουδάν: Σίγησαν η κρατική τηλεόραση και το ραδιόφωνο «για να μην μεταδίδουν την προπαγάνδα των παραστρατιωτικών»

Μάλιστα, η ελληνική διπλωματία βρίσκεται σε συναγερμό, καθώς κύριο μέλημα του ΥΠΕΞ είναι οι Έλληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο εμπόλεμο Σουδάν. Κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, η πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο, είναι διαρκώς σε επαφή με τον Μητροπολίτη Νουβίας κ.κ. Σάββα.

Όπως δήλωσε ο Μητροπολίτης Νουβίας παγιδευμένοι είναι από χθες 15 Έλληνες, ενώ έξω από το κτίριο στο κέντρο της πόλης μαίνονται μάχες, ακούγονται πυροβολισμοί και είναι πολύ επικίνδυνο να πλησιάσει κανείς ακόμα και στο παράθυρο.

«Μπορεί να πεθάνουμε ανά πάσα στιγμή»

Μία από τους εγκλωβισμένους μιλώντας στον Alpha, με τους πυροβολισμούς να ακούγονται κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, δήλωσε πως είναι μέσα στη Μητρόπολη από τις 09:30 του Σαββάτου.

«Εξω είναι πολύ χάλια», είπε αρχικά η Αλεξάνδρα Καλημέρη και στη συνέχεια πρόσθεσε πως δεν είναι καθόλου ασφαλές να βγουν έξω. «Προσευχόμαστε να περάσουμε αυτή την κατάσταση, διότι μπορεί να πεθάνουμε ανά πάσα στιγμή. Γιατί χτυπάνε την πόρτα της Μητρόπολης».

Την ίδια στιγμή μια άλλη εγκλωβισμένη σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media ακούγεται να λέει: «Πυροβολούν συνέχεια. Από τις 9:30 το πρωί χθες, μέχρι σήμερα, μέχρι αυτή τη στιγμή. Είμαστε στο κέντρο, εκεί όπου είναι το πρόβλημα. Γι’ αυτό ακούγονται οι πυροβολισμοί τόσο δυνατά. Δηλαδή εμείς, με λίγα λόγια πεθαίνουμε. Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει αυτό που ζούμε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ