Πάσχα – Σοβαροί τραυματισμοί από βεγγαλικά και κροτίδες: Ακρωτηριάστηκαν δύο ανήλικοι, διασωληνωμένος ένας 27χρονος

Για ακόμη μία χρονιά οι σοβαροί τραυματισμοί από τα βεγγαλικά σημάδεψαν τον εορτασμό της Ανάστασης. Συνολικά 8 συνάνθρωποί μας κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Τέσσερα παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά από τις κροτίδες που έπεσαν το βράδυ της Ανάστασης σε Σύμη, Αγκίστρι, Πύλο και Ρόδο. Παράλληλα τέσσερις ενήλικοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, έπειτα από ατύχημα που είχαν όταν προσπάθησαν να πυροδοτήσουν βεγγαλικά στο Λεωνίδιο Αρκαδίας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένας από τους τέσσερις (ένας 27χρονος) μεταφέρθηκε από το Λεωνίδιο στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. Ο 27χρονος φέρει τραύματα στο λαιμό και στον τράχηλο από κροτίδα.

Πύλος: Σοβαρός τραυματισμός 8χρονου από κροτίδα

Ένα 8χρονο παιδί από την Πύλο, τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της Κυριακής από κροτίδα έξω από την εκκλησία της Μυρτιδιώτισσας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 8χρονος μαζί με ένα ακόμα φίλο του βρήκαν μια πεταμένη κροτίδα η οποία δεν είχε «καεί», τότε προσπάθησαν να της βάλουν φωτιά με αποτέλεσμα αυτή να «σκάσει» στα χέρια τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στον αντίχειρα το 8χρονο αγόρι. Άμεσα διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και εκεί κρίθηκε ότι πρέπει να μεταβεί σε νοσοκομείο της Αττικής. Οι γονείς του με ιδιωτικό μέσο το μετέφεραν άμεσα νωρίς σήμερα το απόγευμα στο Παίδων «Αγία Σοφία» με σοβαρό τραύμα στον αντίχειρα του.

Ακρωτηριάστηκε 13χρονος στη Σύμη

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε την ώρα της Ανάστασης στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στη Σύμη όταν κροτίδα εξερράγη στα δίπλα σε 13χρονο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Σύμφωνα με τo rodiaki.gr, ένας 13χρονος βρίσκονταν με τον πατέρα του στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννου στη Σύμη, όταν έσκασε πάνω του μια κροτίδα, με αποτέλεσμα να υποστεί ακρωτηριασμό σε δάχτυλα του δεξιού του χεριού και να υποστεί σοβαρό θλαστικό τραύμα στο πρόσωπο. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα πήγε ελικόπτερο στο νησί και από εκεί με μια μικρή στάση στη Ρόδο, ο 13χρονος μεταφέρθηκε με αεροσκάφος στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Αγκίστρι: Κροτίδα έπεσε πάνω σε 14χρονο-Ακρωτηριάστηκαν όλα τα δάχτυλα του αριστερού του χεριού

Ένας ακόμη ακρωτηριασμός ανηλίκου συνέβη στο Αγκίστρι το βράδυ της Ανάστασης, όταν κροτίδα έπεσε πάνω σε ένα 14χρονο αγόρι, προκαλώντας του πολλαπλά εγκαύματα, ακρωτηριασμό όλων του των δαχτύλων στο αριστερό του χέρι, ενώ τραυματισμό υπέστη και στο δεξί του χέρι. Το αγόρι έπρεπε να διακομιστεί στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία» όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο και νοσηλεύεται επίσης στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής για την αποκατάστασή του.

Ρόδος: Στο νοσοκομείο με εγκαύματα κοριτσάκι 7 ετών

Με εγκαύματα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα κοριτσάκι 7 ετών στην Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας rodiaki.gr, το κοριτσάκι βρίσκονταν στο προαύλιο της εκκλησίας στο χωριό «Μαλώνας», όταν άγνωστοι άρχισαν να ρίχνουν βεγγαλικά με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά.

Από τις φλόγες δεν κατάφερε να γλιτώσει το κοριτσάκι, το οποίο υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος της κοινότητας Νεκτάριος Μουστακέλλης αναφέρει: “Σήμερα ένα παιδί 7 χρονών δεν θα πάρει την λαμπάδα του να πάει στη Ανάσταση…Σήμερα αυτό το παιδί δεν θα τσουγκρίσει το κόκκινο αυγό που με χαρά περίμενε να κάνει…Σήμερα αυτό το παιδί υποφέρει στο νοσοκομείο με εγκαύματα…Σήμερα και για αρκετά χρόνια ακόμα οι γονείς αυτού του παιδιού θα ανησυχούν μην τυχόν και μείνουν σημάδια στο προσωπάκι του…Γιατί ΕΣΥ εχθές δεν σκέφτηκες την πράξη σου ή την σκέφτηκες και είπες “σιγά τί θα γίνει;” κι’ όμως έγινε. Ας σκεφτούμε σήμερα ότι το κακό μπορεί να γίνει. Ναι, στο έθιμο. Αλλά με ασφάλεια για τους γύρω μας και την δικιά μας.Καλή Ανάσταση!!Οι σκέψεις όλων μας θα είναι στο κοριτσάκι και στη οικογένειά του”.

«Ευτυχώς καλά είμαστε. Κάηκε το πρόσωπο και τα χέρια της αλλά ευτυχώς έχει τη ζωή της. Είναι καλά, πονάει λίγο. Γιατί είναι όλο το πρόσωπό της και τα δύο χέρια της. Έχουμε μέλλον μπροστά μας. Πρέπει να πάμε στην Αθήνα σε γιατρούς μετά το Πάσχα να δούμε πως πάει», λέει η μητέρα της 7χρονης.

Σύμφωνα με τους γονείς του τραυματισμένου κοριτσιού που φέρει εγκαύματα δευτέρου βαθμού στο πρόσωπο και τα χέρια, ένα άλλο μικρό παιδί πέταξε στη φωτιά ένα γκαζάκι με αποτέλεσμα να σημειωθεί η έκρηξη που προκάλεσε τους σοβαρούς τραυματισμούς της 7χρονης.

«Ένα παιδάκι πιο μεγάλο έχει πετάξει γκάζι στη φωτιά και ήρθε πάνω μας. Ήμασταν πίσω αλλά έφυγε με πίεση το γκαζάκι από τη φωτιά πάνω μας και η κόρη μου ήταν μπροστά. Είναι το πρώτο άτομο που πηρέ πάνω του φωτιά. Χαμός, έβγαλα το μπουφάν και έτρεχα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ