Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση σε αυτοκινητοπομπή αμάχων στη Μαριούπολη – Αναφορές για θύματα από βομβαρδισμό θεάτρου

Σε ασφυκτικό κλοιό είναι η Μαριούπολη, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Οι ουκρανικές Αρχές κατηγόρησαν τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για την επίθεση με οβίδες πυροβολικού κατά αυτοκινητοπομπής με αμάχους που εγκατέλειπαν νωρίτερα σήμερα τη Μαριούπολη, με προορισμό τη Ζαπορίζια. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πέντε τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Ωστόσο, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε, επικαλούμενο ουκρανική στρατιωτική πηγή, πως «υπάρχουν νεκροί».

Ο κυβερνήτης της Ζαπορίζια έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τον τόπο της επίθεσης. Στις εικόνες διακρίνεται μεταξύ άλλων ένα καμένο αυτοκίνητο. Το πρακτορείο Reuters, ωστόσο, υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητά τους.

«Το βαρύ πυροβολικό των εχθρικών δυνάμεων έπληξε μια αυτοκινητοπομπή με αμάχους, η οποία κινείτο στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στη Ζαπορίζια», έγραψε ο κυβερνήτης Ολεξάντρ Στάρουχ σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε τις αναφορές για το «χτύπημα» στην αυτοκινητοπομπή, δημοσιοποιώντας τη φωτογραφία ενός παιδιού, το οποίο ανέφερε πως τραυματίστηκε στην επίθεση.  Επιπλέον το δημοτικό συμβούλιο στη Μαριούπολη ανακοίνωσε ότι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα θέατρο όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι πολίτες στην πολιορκούμενη πόλη.

Ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστός, πρόσθεσε. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα την είδηση. Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει αμάχους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ