Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ απειλεί με νέες βομβιστικές επιθέσεις

Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Ένας άνδρας που φέρεται να ανήκει στην Μπόκο Χαράμ διαμηνύει ότι η ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση σχεδιάζει να διαπράξει βομβιστικές επιθέσεις στην Αμπούτζα, την πρωτεύουσα της Νιγηρίας, σε ένα βίντεο που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς σήμερα.

«Έρχονται κι άλλες βομβιστικές επιθέσεις, και στην Αμπούτζα όπου αισθάνεστε ασφαλείς», λέει ο άνδρας στο βίντεο που έφεραν στη δημοσιότητα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Sahara Reporters, που έχει έδρα τις ΗΠΑ, και ο νιγηριανός δημοσιογράφος Άχμαντ Σαλκίντα. Το Ρόιτερς επισημαίνει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει ότι το βίντεο αυτό είναι αυθεντικό.

Η υπηρεσία κρατικής ασφαλείας της Νιγηρίας, η DSS, ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι ματαίωσε σχέδια μελών της Μπόκο Χαράμ, η οποία συνδέεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), να διαπράξουν επιθέσεις εναντίον των πρεσβειών της Βρετανίας και των ΗΠΑ στην Αμπούτζα.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

Προσθέστε το enikos.gr στην Google
σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK