Κριμαία: Το μυστήριο με τον οδηγό του φορτηγού – Ήταν «καμικάζι» ή ανυποψίαστο θύμα;

Μυστήριο παραμένει ο ρόλος που είχε ο οδηγός του φορτηγού το οποίο εξερράγη στην γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσον είναι βομβιστής αυτοκτονίας (καμικάζι) ή θύμα, που δεν ήξερε τι επρόκειτο να συμβεί.

Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 51 ετών, ο οποίος φέρεται να είναι ο οδηγός του φορτηγού εξερράγη τα ξημερώματα του Σαββάτου στη γέφυρα που συνδέει την χερσόνησο της Κριμαίας με την ρωσική επικράτεια.

 

Κάποιοι από τους χρήστες στο Twitter υποστηρίζουν ότι είναι καμικάζι, ο οποίος φαίνεται ότι κατόρθωσε να ξεγελάσει τους Ρώσους που έκαναν έλεγχο στο φορτηγό του.
Το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Tpyxa αναφέρει ότι ο άνδρας ονομάζεται Μαχίρ Γιουσούμποφ. Εργαζόταν ως οδηγός φορτηγών και κινούνταν συνεχώς μέσα στην περιοχή του Κρασνοντάρ, ανατολικά από την Κριμαία.

 

Σύμφωνα με το ουκρανικό μέσο, ο Γιουσούμποφ επικοινώνησε με την οικογένεια του για τελευταία φορά πριν από δύο ημέρες. Ενδιαφέρουσα είναι η πληροφορία ότι το ταξίδι για τη γέφυρα θα έπαιρνε μισή ώρα, ωστόσο για άγνωστους λόγους του πήρε έξι ώρες. Πάντως ακόμα τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο, πολύ περισσότερο καθώς το Κίεβο, αφήνει να εννοηθεί ότι πρόκειται για ρωσική προβοκάτσια, αφού το όχημα έρχεται από τη Ρωσία, με κατεύθυνση την Κριμαία.

Από την επίθεση σκοτώθηκε ο οδηγός και ένα ζευγάρι που επέβαινε σε αυτοκίνητο που εκινείτο δίπλα στο φορτηγό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ