Σάλος από τη δήλωση Αιγύπτιας υπουργού: Οι αντιφρονούντες θα… αποκεφαλίζονται – ΒΙΝΤΕΟ

Η υπουργός Μετανάστευσης της Αιγύπτου, η Ναμπίλα Μακράμ, προκάλεσε πολεμική όταν προειδοποίησε προ ημερών στο Τορόντο ότι οι Αιγύπτιοι αντιφρονούντες που «κακολογούν» τη χώρα θα αποκεφαλίζονται.

«Αν οποιοσδήποτε κακολογεί τη χώρα μας στο εξωτερικό, τι παθαίνει; Κομματιάζεται», πέταξε, κάνοντας ταυτόχρονα μια κίνηση που δεν άφηνε αμφιβολίες για το τι εννοούσε, περνώντας το χέρι μπροστά από τον λαιμό της, προκαλώντας γέλια και χειροκροτήματα στην αίθουσα, κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε εκδήλωση στην οποία είχαν προσκληθεί μέλη της αιγυπτιακής διασποράς στην καναδική οικονομική πρωτεύουσα.

Στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο — απαθανατίστηκε σε βίντεο, αναρτήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter και είχε πάνω από 144.000 θεάσεις ως χθες — η Μακράμ εξαίρει τη φιλοπατρία, πριν αναφερθεί στον αποκεφαλισμό: η Αίγυπτος «είναι πάντα στην καρδιά μας», τονίζει στα αραβικά, «αυτό που ενώνει τους μετανάστες είναι η αγάπη για τη χώρα τους και δεν το ανέχονται όταν κάποιος της ασκεί κριτική ή την κακολογεί».

Για τον Μοχάμεντ Καμέλ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Αιγυπτιακού Καναδικού Συνασπισμού για τη Δημοκρατία, ο οποίος ερωτήθηκε σχετικά από το Radio Canada, η τοποθέτηση της υπουργού ήταν «εξαιρετικά επικίνδυνη και απαράδεκτη».

«Μας θύμισε την υπόθεση του Τζαμάλ Κασόγκι», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Σαουδάραβα δημοσιογράφο ο οποίος δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε την περασμένη χρονιά μέσα στο προξενείο του σουνιτικού βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ναμπίλα Μακράμ, μέσω του λογαριασμού του υπουργείου της στο Twitter, δήλωσε κατάπληκτη προχθές Τρίτη για την «παρερμηνεία» των δηλώσεών της: διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμιά βίαιη πρόθεση και απλώς επανέλαβε κάτι που είπε κάποιος στο ακροατήριο.

Η φράση ειπώθηκε όταν «η υπουργός ρώτησε “Αν οποιοσδήποτε κακολογεί τη χώρα μας, τι παθαίνει;” και κάποιος στο ακροατήριο αποκρίθηκε “του κόβουμε τον λαιμό”, μια πολύ κοινή έκφραση στην αιγυπτιακή διάλεκτο με την οποία εκδηλώνεται μεγάλη οργή», υποστήριξε το υπουργείο μέσω Twitter.

«Η Αίγυπτος προστατεύει τα παιδιά της και δεν τα απειλεί», πρόσθεσε η υπουργός, σύμφωνα πάντα με τις υπηρεσίες της, προσθέτοντας πως το Κάιρο βρίσκεται αντιμέτωπο με «άγριο πόλεμο» από οργανώσεις που επιδιώκουν να «διχάσουν» τη χώρα, να «υποβαθμίσουν» τις «επιτυχίες της».Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ