Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου .

Η αρχική καθοδήγηση για το επιτόκιο διαμορφώνεται στο mid swaps +115 μονάδες βάσης, στην περιοχή του 2,57%.  Σημειώνεται πως ο τίτλος έχει λήξη τον Απρίλιο του 2027 και είχε εκδοθεί με κουπόνι 2% και απόδοση 2,013%

Η νέα έξοδος της Ελλάδος στις αγορές

ομόλογο

Η νέα έξοδος της Ελλάδος στις αγορές έρχεται μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε ΒΒ+ με σταθερές προοπτικές, από ΒΒ με θετικές προοπτικές, από την Standard & Poor’s, η οποία απέχει πλέον ένα σκαλοπάτι μόνο από την επενδυτική βαθμίδα.

Η επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου (με ανάδοχες τράπεζες τις BNP Paribas, BofA Securities, Citi, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE και J.P. Morgan) είναι η δεύτερη έξοδος που πραγματοποιεί το Δημόσιο στις αγορές από την αρχή του έτους.  Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η έκδοση 10ετούς ομολόγου με την οποία το δημόσιο είχε αντλήσει 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 1,83%, ενώ οι προσφορές που είχε συγκεντρώσει από τους επενδυτές είχαν  υπερβεί τα 15 δισ. ευρώ. Ο  ΟΔΔΗΧ αναμένεται να προχωρήσει φέτος  στην έκδοση νέων ομολόγων ύψους 12 δισ. ευρώ, τουλάχιστον, έναντι 14 δισ. ευρώ το 2021.

 

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.