Δραγασάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται έναν “κουμπαρά” ύψους 19 δισ. ευρώ – ΒΙΝΤΕΟ

Τις προϋποθέσεις για βγει η Ελλάδα οριστικά από τα μνημόνια παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι, αρχικά “θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια ασπίδα ταμειακή, ένα”κουμπαρά” ο οποίος θα

έχει αρκετά χρήματα, άμα μπορούμε να έχουμε 18 δισ. ευρώ με 19 δισ. ευρώ, ούτως ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες των επόμενων ετών”σε περίπτωση μιας παγκόσμιας αναταραχής.

“Το δεύτερο που πρέπει να κάνουμε είναι ένα πρόγραμμα για την μετά “εποχή μνημονίων, δηλαδή τι πρόγραμμα θα εφαρμόσουμε. Αυτό είναι σημαντικό και για τους εαυτούς μας και για την χώρα αλλά και για τους ξένους διότι υπάρχει μια έλλειψη εμπιστοσύνης από τους ξένους”μην τυχόν η Ελλάδα επανέλθει στην αρχική της οικονομική κατάσταση.

“Το τρίτο είναι να συμφωνήσουμε το πλαίσιο το οποίο θα λειτουργήσει μετά το μνημόνιο στη Ευρώπη, το οποίο πρέπει να εξασφαλίζει μια λειτουργία βιωσιμότητας, ανάπτυξης, η ανεργία μας παρόλο που μειώθηκε είναι πάρα πολύ υψηλή, πρέπει να δούμε τι είδους επιτήρηση θα υπάρχει, προφανώς δεν θα είναι ίδια που υπάρχει τώρα”, σημείωσε.

“Η Ελλάδα μπορεί να δανειστεί με καλό επιτόκιο και πιστεύω ότι θα βγούμε στις αγορές. Σήμερα τα επιτόκια για να δανειστούμε ως κράτος είναι χαμηλότερα από αυτά που δανειζόμασταν το 2006 και 2007. Με αυτήν την έννοια θεωρείται αυτό καλό.Δηλαδή έχουμε πάει σε επίπεδα πριν την κρίση.Αλλά η δική μου έμφαση έμφαση είναι να μην επαναπαυόμαστε στο καλό κλίμα που υπάρχει σήμερα.Πρέπει να σκεφτούμε ότι μπορούν να συμβούν και εξωγενή πράγματα στο μέλλον,μια κρίση στο μέλλον δεν μπορεί να αποκλειστεί δυστυχώς”,ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ