Τραγωδία στην Ουγγαρία: 12 νεκροί έπειτα από πτώση λεωφορείου σε χαντάκι – «Ο οδηγός πιθανότητα αποκοιμήθηκε στο τιμόνι»

Ένα τουριστικό λεωφορείο με πολωνικές πινακίδες ενεπλάκη σε δυστύχημα λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη Μεζοκερέστες στην ανατολική Ουγγαρία, με αποτέλεσμα δώδεκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον δέκα να τραυματιστούν. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Πέτερ Μαγιάρ, ανακοίνωσε τα στοιχεία της τραγωδίας, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος φέρεται να αποκοιμήθηκε στο τιμόνι, τελεί υπό κράτηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Τραγωδία στην ανατολική Ουγγαρία: Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δέκα τραυματίστηκαν, όταν τουριστικό λεωφορείο έπεσε σε χαντάκι λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη Μεζοκερέστες.
  • Το λεωφορείο, με πολωνικές πινακίδες, μετέφερε 57 επιβάτες και δύο οδηγούς, ενώ ο Ούγγρος πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τον αριθμό των θυμάτων.
  • Σύμφωνα με το Reuters και την τοπική αστυνομία, «ο οδηγός πιθανότητα αποκοιμήθηκε στο τιμόνι», ενώ οι τραυματίες νοσηλεύονται και ο οδηγός τελεί υπό κράτηση.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη Μεζοκερέστες στην ανατολική Ουγγαρία και υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο οδηγός τουριστικού λεωφορείου με πολωνικές πινακίδες έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και κατέληξε σε χαντάκι.

Σοβαρό τροχαίο με έξι τραυματίες στον Έβρο – Ανάμεσα τους και παιδιά – ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο facebook, ο Ούγγρος Πρωθυπουργός, Πέτερ Μαγιάρ, δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 47 τραυματίστηκαν. Στο λεωφορείο βρίσκονταν 57 επιβάτες και δύο οδηγοί.

Τροχαίο στην Πρέβεζα: «Πονούσα παντού, προσπαθώ να αναρρώσω» λέει Ιταλίδα τουρίστρια που τραυματίστηκε – Πώς έγινε η καραμπόλα

Τον πήρε ο ύπνος στο τιμόνι;

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται επίσημη αναφορά της τοπικής αστυνομίας, φαίνεται πως «ο οδηγός πιθανότητα αποκοιμήθηκε στο τιμόνι…»

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και ο οδηγός του λεωφορείου τελεί υπό κράτηση. Σύμφωνα με νεότερες ουγγρικές αναφορές, μεταξύ των τραυματιών υπάρχει ένας άνθρωπος σε κατάσταση απειλητική για τη ζωή του, εννέα με σοβαρά τραύματα, ενώ ακόμη 37 άνθρωποι αντιμετωπίζουν ελαφρύτερα τραύματα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν για νοσηλεία σε νοσοκομεία στο Μίσκολτς, το Ντέμπρετσεν, τη Νιρεγκχάζα και το Έγκερ.

Φορτηγό παρέσυρε 3 αυτοκίνητα πριν από την υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας-Ακτίου – Πώς έγινε το τροχαίο με τους 8 τραυματίες

 

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.