Πρύτανης μήνυσε φοιτητές γιατί έκαναν πάρτυ χωρίς άδεια

Μηνυτήρια αναφορά καταθέτει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης, κατά μελών της φοιτητικής παράταξης ΕΑΑΚ που διοργάνωσαν πάρτυ στους εξωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, την περασμένη Παρασκευή, παρά την αρνητική απάντηση των πρυτανικών Αρχών στο αίτημα που είχαν καταθέσει.

“Οι Πρυτανικές Αρχές δεν δίνουν άδεια για τη διεξαγωγή ‘πάρτυ’ στους χώρους του Πανεπιστημίου, διότι αυτό προφανώς δεν συνάδει με τους επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς στόχους του Ιδρύματος, αλλά κι επειδή έχουν την αυτονόητη και εκ του Νόμου υποχρέωση να διασφαλίζουν τη δημόσια περιουσία και την ομαλή λειτουργία του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος” αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι “όταν εκπρόσωπος της συγκεκριμένης φοιτητικής παράταξης επισκέφτηκε προ ημερών τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέα Ζαπράνη, έλαβε κατηγορηματικά αρνητική απάντηση για τη δυνατότητα διεξαγωγής “πάρτυ” στους χώρους του Πανεπιστημίου” και “η απάντηση του εκπροσώπου αυτού ήταν ότι, “εμείς θα το κάνουμε” και πως αν συναντήσουμε αντίδραση, “θα φτάσουμε μέχρι τα άκρα”.

 Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ζαπράνης γνωστοποίησε ότι “το πρωί κάλεσα τους συγκεκριμένους φοιτητές να δεσμευθούν ότι δεν θα διοργανώσουν στο μέλλον καμία εκδήλωση, χωρίς την άδεια του Πρύτανη, γιατί αποτελεί ποινικό αδίκημα, όμως το αποτέλεσμα της συνάντησης, ήταν ότι εισέπραξα ειρωνικά βλέμματα, όποτε δεν μένει παρά να στείλω στον Εισαγγελέα την αναφορά”.

«Στο παρελθόν, παρά το ότι οι πρυτανικές Αρχές ποτέ δεν έδιναν άδεια για τέτοιες εκδηλώσεις, αυθαίρετα ορισμένες πολιτικές νεολαίες προχωρούσαν στη διεξαγωγή τους και μάλιστα έχουν υπάρξει περιστατικά βαρύτατου τραυματισμού, πυρκαγιάς και βανδαλισμών”, σημείωσε ο κ.Ζαπράνης. Πρόσθεσε ακόμα ότι “τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν μπορεί να γίνονται στους χώρους του Πανεπιστημίου, ενώ οι πρυτανικές Αρχές πρέπει να αποτρέπουν οικονομικές δραστηριότητες στους χώρους του”.

Ο κ. Ζαπράνης γνωστοποίησε, ότι με την ιδιότητα του μέλους του προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων, προτίθεται να θέσει το θέμα των “πάρτυ” στους πανεπιστημιακούς χώρους, ώστε να επιδιωχθεί μία κοινή στάση των Ιδρυμάτων για την αντιμετώπισή του.

Σε ανακοίνωση που ανήρτησε, στο ιστολόγιό της η Αριστερή Ενωτική Παρέμβαση – ΕΑΑΚ επιβεβαιώνει την απόρριψη του αιτήματος για παραχώρηση οποιαδήποτε χώρου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, καταγγέλλοντας τον κ. Ζαπράνη ότι “για να ακυρώσει το πάρτι της ΑΕΠ-ΕΑΑΚ, που μάλιστα είχε τον χαρακτήρα οικονομικής ενίσχυσης σε κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες”, “την Παρασκευή 9/10 γύρω στις 10μ.μ. ειδοποίησε ηλεκτρολόγο ο οποίος και κατέβασε τον ‘γενικό’ και στη συνέχεια επικοινώνησε μαζί μας για να μας υπενθυμίσει ότι όσα λέει τα εννοεί και ότι από Δευτέρα θα βρούμε στο …τραπεζάκι μας τον εισαγγελέα!”.

«Απειλεί μέλη της ΑΕΠ-ΕΑΑΚ με διώξεις και μηνύσεις, προσπαθεί να τρομοκρατήσει την πιο ισχυρή αγωνιστική φωνή στον Σύλλογο Φοιτητών ΠΑΜΑΚ. Είναι φανερό ότι ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Αχιλλέας Ζαπράνης προσπαθεί να αξιοποιήσει τέτοια περιστατικά για να θέσει τη δική του ατζέντα, να διαπραγματευτεί με παλιό και νέο πολιτικό προσωπικό, να παρουσιαστεί στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό ενεργός» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Συγκέντρωση φοιτητών έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Συμβολική κατάληψη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ