Θεοδωρικάκος για ψήφο αποδήμων: Δεν υπάρχει λόγος να μην στηρίξουν όλοι το νομοσχέδιο – Είναι ώρα εθνικής ευθύνης

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Ως ώρα ευθύνης για το πολιτικό σύστημα χαρακτήρισε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη διευκόλυνση των Ελλήνων οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή άρχισε με τοποθέτηση του Υπουργού ο οποίος τόνισε ότι το νομοσχέδιο έχει εθνική σημασία, πολύ δε περισσότερο εξ αιτίας του ότι κατατίθεται σε μια συγκυρία που σοβαροί κίνδυνοι και απειλές πολλαπλασιάζονται για την πατρίδα μας και την υπεράσπιση των δικαίων και των συμφερόντων μας.

“Οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι” είπε ο κ. Θεοδωρικάκος καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν το νομοσχέδιο -απαιτούνται τουλάχιστον 200 θετικές ψήφοι για να ισχύσει- και έτσι να στείλουν ισχυρό μήνυμα ενότητας του Κοινοβουλίου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών απευθύνθηκε ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεφύγει από επιχειρήματα που δεν είναι ισχυρά και βάσιμα. “Δεν έχει κανένα λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση να μείνει έξω από τη θετική στήριξη του νομοσχεδίου. Είναι ένα προσκλητήριο από το οποίο δεν πρέπει να απουσιάσει καμία πολιτική δύναμη” είπε.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι είναι ένα πρώτο βήμα ικανοποίησης του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των συμπατριωτών μας, μίλησε ωστόσο για προϊόν συμβιβασμού και υποχωρήσεων παραδεχόμενος ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας ήταν και παραμένει πιο προωθημένη:

“Η άποψή μας ήταν και είναι ότι το δικαίωμα θα έπρεπε να το έχουν όλοι οι Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό χωρίς διακρίσεις και ότι το προσφορότερο μέσο θα ήταν η επιστολική ψήφος. Ωστόσο, το δίλημμα εξ αρχής ήταν να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να βρούμε λύσεις ή να εμμείνουμε ο καθένας στη δική του άποψη και στο τέλος της ημέρας να μην υπάρχει κανένα αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει προωθητικά σε αυτό το ζήτημα. Είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού . Πρόκειται όμως για ένα σημαντικό πρώτο βήμα” κατέληξε.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ