Κόντρα Άδωνι-Αυλωνίτου για τα επεισόδια στα Εξάρχεια – ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά για τα επεισόδια κάθε Παρασκευή και Σάββατο στα Εξάρχεια είχαν στην εκπομπή της ΕΛ.ΑΣ. στο Blue Sky ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου.

Αρχικά ο κ. Γεωργιάδης έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του 29χρονου για τα «τρομοδέματα» και την εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αλλά έσπευσε να μιλήσει για τις επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και όσα διαδραματίζονται στα Εξάρχεια.

«Συγχαρητήρια στην αστυνομία για τις πρόσφατες επιτυχίες με τη σύλληψη του 29χρονου τρομοκράτη και την εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αλλά αυτό σε κάνει να αναρωτιέσαι τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Έχουμε δύο διαφορετικές εικόνες ως προς την ασφάλεια των πολιτών. Έχουμε μία αστυνομία που κάνει τη δουλειά και θριαμβεύει, εξιχνιάζει απαγωγές και εγκλήματα, όμως προχθές το απόγευμα κατέβαινα από το γραφείο μου στην Ακαδημίας και δεν μπορούσα να φύγω, επειδή το κέντρο ήταν κλειστό, γίνονταν επεισόδια, καιγόντουσαν αυτοκίνητα, έσπαγαν βιτρίνες, γινόταν ένας πραγματικός χαμός και δεν ήταν η πρώτη φορά. Σταθερά κάθε Παρασκευή και Σάββατο το κέντρο της Αθήνας καίγεται, τρόλεϊ καίγονται, στην ΑΣΟΕΕ πήγαν να σκοτώσουν έναν φοιτητή με ειδικές ανάγκες και τι αποδεικνύεται; Ό,τι όταν το κράτος αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, τα πράγματα πάνε πολύ καλά. Όταν έρχεται η πολιτική παρέμβαση, έχουμε την εικόνα, την οποία βλέπουμε».

Η αρχική τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενης Αυλωνίτου τονίζοντας ότι «χρόνια γίνονται αυτά» αναφέροντας ότι «θυμάμαι ότι δύο μήνες πριν τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου να κατεβαίνω τη Σόλωνος με το αυτοκίνητο και να υπάρχουν φωτιές δεξιά και αριστερά και να πηγαίνω ζιγκ ζαγκ. Είναι φαινόμενα που συνέβαιναν πάντα. Απλώς η αστυνομία όταν φοράει τη στολή και κρατάει το όπλο, υπηρετεί πρώτα τους νόμους και ακολουθεί τις εντολές της ιεραρχίας. Ο κ. Γεωργιάδης θέλει μία αστυνομία με βία, θέλει μία αστυνομία με πλαστικές σφαίρες, θέλει μία αστυνομία επιθετική».

Η τελευταία τοποθέτηση της κα. Αυλωνίτου προκάλεσε την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος απάντησε λέγοντας: «Το ότι γίνονταν επεισόδια στα Εξάρχεια και πράγματι γίνονταν επί σειρά ετών, το δικό μου βιβλιοπωλείο έχει καεί πολλές φορές και το ξέρω, δεν σημαίνει ότι καλώς γίνονται. Ευκαιρία τώρα με μία αριστερή κυβέρνηση να τελειώνουμε με τα Εξάρχεια. Ας συμφωνήσουμε σε αυτό».

Δείτε το βίντεο από το Blue Sky:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ