Διοικητής Νοσοκομείου Χίου στο enikos.gr: «3 άτομα στη ΜΕΘ, δεν αναμένεται κάποιο εξιτήριο έως αύριο – Το προσωπικό υπερέβαλε εαυτόν»

Σύνοψη από το

  • Ο διοικητής του Νοσοκομείου Χίου, Χρήστος Τσιάχρης, δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 23 άτομα», μεταξύ των οποίων 11 ανήλικοι, και «έχουμε 3 άτομα στη ΜΕΘ».
  • «Έως αύριο δεν αναμένεται να υπάρξει κάποιο εξιτήριο» από το νοσοκομείο της Χίου, όπως διευκρίνισε ο διοικητής, ενώ «προς το παρόν δεν κρίνεται αναγκαία» η διακομιδή τραυματιών στην Αθήνα.
  • Ο κ. Τσιάχρης επαίνεσε το προσωπικό του νοσοκομείου, δηλώνοντας ότι «όλο το προσωπικό ήρθε πολύ γρήγορα στο νοσοκομείο» και «το προσωπικό υπερέβαλε εαυτόν» για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης.
Το AI widget του enikos.gr δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του AI Launchpad των FT, το οποίο υποστηρίζεται από το GNI.
Το κείμενο της σύνοψης ελέγχεται από έμπειρους δημοσιογράφους.

Για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών που έχουν μεταφερθεί στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου, μίλησε στο enikos.gr, ο διοικητής, Χρήστος Τσιάχρης.

«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 23 άτομα, εκ των οποίων οι 11 είναι ανήλικοι, ενώ τραυματίας είναι και μία λιμενικός» είπε αρχικά ο κ. Τσιάχρης και συνέχισε:

«Έχουμε 3 άτομα στη ΜΕΘ, υπάρχουν και κάποιοι που χρειάστηκε να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ άλλοι τραυματίες φέρουν ορθοπεδικές κακώσεις και κατάγματα».

Σε ερώτηση για το εάν επίκειται διακομιδή τραυματιών σε κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας, ο  διοικητής του Νοσοκομείου Χίου απάντησε ότι «προς το παρόν δεν κρίνεται αναγκαίο από τους γιατρούς».

Διευκρίνισε δε, ότι «έως αύριο δεν αναμένεται να υπάρξει κάποιο εξιτήριο και αυτό περισσότερο για προληπτικούς λόγους, για να παρακολουθήσουν περαιτέρω την πορεία της υγείας των νοσηλευομένων οι γιατροί».

Ο κ. Τσιάχρης είπε ότι το νοσοκομείο, έχοντας την εμπειρία παλαιότερων ετών, από το 2015 -2016, κατάφερε να αντεπεξέλθει στην έκτακτη ανάγκη που προέκυψε χθες.

«Όλο το προσωπικό, γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, ήρθαν πολύ γρήγορα στο νοσοκομείο και μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Τρέχαμε για να καλύψουμε πάνω από 25 άτομα στα Επείγοντα. Το προσωπικό υπερέβαλε εαυτόν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάχρης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK