Τζο Μπάιντεν: Η ανάρτηση του Αμερικανού Προέδρου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν είχε το βράδυ της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών ήταν θερμό.

Ο Τζο Μπάιντεν ανήρτησε στον λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία των δύο πολιτικών ηγετών με τις συζύγους τους και τη συνόδευσε με τα εξής λόγια:

«Ήταν τιμή μου που υποδέχτηκα τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε δεξίωση στον Λευκό Οίκο. Η φιλία, η συνεργασία, και η συμμαχία ανάμεσα στα δύο έθνη μας είναι πιο ισχυρές από ποτέ».

Σημειώνεται ότι κατά την υποδοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Οβάλ Γραφείο, ο Τζο Μπάιντεν φορούσε γραβάτα με την ελληνική σημαία, γεγονός που σχολιάστηκε τόσο από τα ΜΜΕ των ΗΠΑ όσο και από εκείνα της Ελλάδας.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν

Το ιστορικά υψηλό επίπεδο στο οποίο έχουν ανέλθει οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις υπογράμμισε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής Προεδρίας, ο πρόεδρος Μπάιντεν συνεχάρη τον πρωθυπουργό για τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας, με τις δύο πλευρές να τονίζουν ότι η σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας είναι ισχυρότερη από ποτέ.

Όπως μάλιστα υπογράμμισαν, οι διαρκείς δεσμοί μεταξύ των κοινωνιών των δύο χωρών έχουν καθορίσει τους διμερείς δεσμούς για περισσότερους από δύο αιώνες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε επί τάπητος όλο το φάσμα της διμερούς συνεργασίας, καθώς οι δύο ηγέτες εξέτασαν την ισχυρή και αυξανόμενη αμυντική συνεργασία, τις κοινές δημοκρατικές αξίες και τη δέσμευσή για την περαιτέρω επέκταση του διμερές εμπορίου και των επενδύσεων.

Επιπλέον, συζήτησαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  τις εξελίξεις στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής υποστήριξής στις προσπάθειες επιβολής κόστους στη Ρωσία για την απρόκλητη επιθετικότητά της, και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να στηρίζουν τον λαό και την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Τέλος, ο πρόεδρος Μπάιντεν συζήτησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η κλιματική αλλαγή και οι απειλές εναντίον της δημοκρατίας.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.