Ανακοίνωση για το θέμα των επιθέσεων των Χούθι και της αντιμετώπισής τους από την ελληνική πυροβολαρχία των Patriot στη Σαουδική Αραβία, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι του Σαββάτου (25/7).
Να επιστρέψουν οι ελληνικοί Patriot από τη Σαουδική Αραβία
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κουμουνδούρου «με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται, μετά και από τις νέες καταρρίψεις βαλλιστικών πυραύλων από την ελληνική πυροβολαρχία Patriot που βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνεπής στη στάση του από το 2021, ζητά την ανάκληση της πυροβολαρχίας. Πέρα από τους κινδύνους που συνεπάγεται η αποστολή για το στρατιωτικό προσωπικό, η εμπλοκή στη διαμάχη δεν εξυπηρετεί ούτε την ασφάλεια ούτε τα συνολικότερα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού.
Με την ευκαιρία αυτή, ρωτάμε ξανά: «Ποια συμφέροντα, ποιων δυνάμεων, υπηρετεί εντέλει η παρατεινόμενη παρουσία της ελληνικής συστοιχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία, και μάλιστα σε μια τόσο επικίνδυνη και ανεξέλεγκτη συγκυρία όπως η σημερινή, με τον πόλεμο να γενικεύεται»;