Στην αντεπίθεση προχωράει ο Στέφανος Κασσελάκης που πληθαίνει τις δημόσιες εμφανίσεις, τις συνεντεύξεις και τις κινήσεις του ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ήδη έχει κάνει αίτημα στον Δήμο Αθηναίων για να του παραχωρηθεί η πλατεία Κολοκοτρώνη, για την πρώτη του ανοιχτή συγκέντρωση τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.
Ο Στέφανος Κασσελάκης παρά τον αποκλεισμό του από τις υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να παραμείνει στο κόμμα μέχρι το Συνέδριο. Εάν δεν υπάρξει διαγραφή του από το κόμμα μέχρι τότε ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να είναι ανάμεσα στους συνέδρους.
Οι υποστηρικτές του πρώην προέδρου θα ζητήσουν να ακυρωθεί η απόφαση του αποκλεισμού του από τις εκλογές. Ωστόσο, για να περάσει το αίτημα από το Συνέδριο θα πρέπει να πάρει το 50% + 1 ψήφο. Αυτό είναι δύσκολο αφού το Συνέδριο έχει ένα αρκετά μεγάλο σώμα, που μετράει 3.500 με 4.000 συνέδρους.
Αν βέβαια ο Στέφανος Κασσελάκης διαγραφεί ή δεν καταφέρει να άρει τον αποκλεισμό του από τις εσωκομματικές εκλογές τότε, όπως αναφέρουν σχετικά σενάρια, δεν αποκλείεται να προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου κόμματος. Σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται ότι εντάσσεται το σάιτ «odikosmassyriza.gr».
Ο Στέφανος Κασσελάκης δημιούργησε μια πλατφόρμα για τον «δικό μας ΣΥΡΙΖΑ», όπως αναφέρει, στην οποία μπορούν να γραφτούν πολίτες που τον υποστηρίζουν και επιθυμούν να τον στηρίξουν στην εκλογική διαδικασία. Με αυτή την κίνηση ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να «μετρήσει» τις δυνάμεις του και να δει ακριβώς πόσοι και ποιοι άνθρωποι τον υποστηρίζουν. Θα μπορεί δηλαδή να δει ποια είναι η βάση με την οποία θα ξεκινήσει ένα ενδεχόμενο νέο πολιτικό κόμμα.
Πάντως ο πρώην πρόεδρος στην συνέντευξη του στο «Ενώπιος Ενωπίω» και τον Νίκο Χατζηνικολάου έχει διαψεύσει ότι θα ιδρύσει νέο κόμμα και υποστήριξε ότι θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας
Πάντως, η επιτροπή δεοντολογίας εμφανίζεται μοιρασμένη για τον Στέφανο Κασσελάκη. Σύμφωνα με το Mega η Επιτροπή συνεδρίασε χθες (15/10) και συζήτησε κατά πόσο η απόφαση για τον αποκλεισμό Κασσελάκη είναι αμετάκλητη, όπως αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή. Τα επτά μέλη της ψήφισαν ότι αποφασίζει το συνέδριο και τα επτά έδωσαν άλλες ερμηνείες. Ο πρόεδρος που ήταν το 15ο μέλος της Επιτροπής και θα έκρινε το αποτέλεσμα, απείχε από την ψηφοφορία. Όπως μετέδωσε το Mega η Επιτροπή Δεοντολογίας αναμένεται να συνεδριάσει και πάλι εκτάκτως την Πέμπτη.