Πολεμική Αεροπορία: Επιχείρηση διάσωσης με Super Puma σε γαλλική φρεγάτα – ΒΙΝΤΕΟ

Χρήστος Μαζανίτης
Ο Χρήστος Μαζανίτης είναι πολεμικός ανταποκριτής, εξειδικευμένος σε θέματα διπλωματίας και άμυνας. Είναι διαπιστευμένος στα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας. Έχει βραβευτεί για τις ανταποκρίσεις του από το ίδρυμα Μπότση και την ΕΣΗΕΑ. Ήταν ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που βρέθηκε στην Μαριούπολη πριν την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, απ' όπου βγήκε τον Μάρτιο του ίδιου έτους με την επιχείρηση NOSTOS-3. Έχει βρεθεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε εμπόλεμες ζώνες στην Ουκρανία, την Μέση Ανατολή κ.α. Έχει κληθεί σε πολλά συνέδρια σε Ελλάδα, Ευρώπη, ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ καταθέτοντας τις εμπειρίες του ως πολεμικός ανταποκριτής. Είναι δημοσιογράφος από το 1998, μέλος της ΕΣΗΕΑ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ).

Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησε εν πλω επιχείρηση διάσωσης σε γαλλική φρεγάτα στο Αιγαίο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η γαλλική φρεγάτα FS LANGUEDOC κλάσης FREMM βρίσκεται εδώ και μέρες στο Αιγαίο, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Στις 10 Απριλίου έφτασε στην «Σούδα του Βορρά», τον Λιμένα Αλεξανδρούπολης. Ένα στρατηγικής σημασίας λιμάνι, με την γαλλική πρεσβεία να επισημαίνει σε ανάρτησή της στο Twitter “Μια ακόμα ευκαιρία ενίσχυσης της διαλειτουργικότητας, στο πλαίσιο της ελληνογαλλικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης, αυτή τη φορά στη Βόρεια Ελλάδα”.

Πριν φτάσει στην Αλεξανδρούπολη, την Μεγάλη Δευτέρα τα ξημερώματα, κι ενώ βρισκόταν εν πλω 14 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λήμνου, ένας 26χρονος – μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Παρότι το πλοίο διαθέτει πολύ καλό και οργανωμένο νοσοκομείο με δυνατότητα ακόμη και χειρουργικής επέμβασης, κρίθηκε σκόπιμο από τους γιατρούς η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο.

Επιστρατεύτηκε ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο προσέγγισε το ντεκ της φρεγάτας και μέσω καλάθου με μέλος του πληρώματος έγινε η παραλαβή του τραυματία σε αυτό κι εν συνεχεία η μεταφορά του στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK