Ψαριανός: Η επανάσταση του 1821 είναι ένα παραμύθι που λέμε στον κόσμο – ΒΙΝΤΕΟ

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Πολλές συζητήσεις στη Βουλή προκαλεί ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίον ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός επέλεξε να επιτεθεί σε όσους υποστηρίζουν πως για όλα τα δεινά της χώρας φταίνε οι ξένοι.

Μιλώντας στην αίθουσα της Ολομέλειας ο κ. Ψαριανός επιτέθηκε σε όσους τα βάζουν με την τρόικα λέγοντας πως μια τρόικα έφτιαξε αυτό εδώ το κράτος.

Θέλοντας μάλιστα να δείξει ότι η επανάσταση του 1821 απέτυχε δεν δίστασε να τη χαρακτηρίσει ως “παραμύθι”.

“Οι επαναστάσεις ξεκίνησαν τον προηγούμενο αιώνα από τους Φιλικούς και απέτυχαν. Η επανάσταση του ’21 που λένε για την εθνική ανεξαρτησία και ταράζομαι είναι ένα παραμύθι που λέμε στον κόσμο. Μια άλλη τρόικα έφτιαξε στο παρελθόν αυτό το κράτος. Η επανάσταση του 1821 συνετρίβη. Ως το 1827 η χώρα ήταν κολυμπηθρόξυλα. Κρανίου τόπος. Στην Πελοπόννησο δεν υπήρχε κάτοικος. Και ήρθε η τρόικα του Ναυαρίνου για δικά της συμφέροντα και έφτιαξε αυτό το κρατίδιο. Βρήκε τον καλύτερο κυβερνήτη Έλληνα και τον έφερε να κυβερνήσει. Τον Καποδίστρια. Κι εμείς τον καθαρίσαμε μέσα σε ενάμιση χρόνο. Κι από τότε αλωνίζουμε. Παίρνουμε δάνεια και τα τρώμε. Και μας φταίνε για όλα οι κ@@@@@@@@ οι ξένοι” είπε αρχικά ο κ. Ψαριανός.

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος ο κ. Ψαριανός τα έβαλε με όσους θεωρούν ότι για όλα τα δεινά της χώρας φταίνε οι ξένοι: “Για τον εμφύλιο έφταιγαν οι ξένοι, για το Κυπριακό, για τη Χούντα, για τη Μικρασιατική καταστροφή. Για όλα τα δεινά έφταιγαν οι ξένοι. Και αυτά τα έλεγαν Αριστεροί, Δεξιοί, Κεντρώοι και πουλάνε ακόμα το παραμύθι. Κι όσο αυτό τρώγεται από σανοφάγους θα έχουμε τέτοια κυβέρνηση που έδιωξε τους κ@@@@@@@@ τους ξένους” κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ