Κυβερνητικές πηγές: Κοινός τόπος Τσίπρα-Λαγκάρντ ότι δεν πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις στην 3η αξιολόγηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν Λαγκάρντ διήρκησε 15 λεπτά, από τα συνολικά 50 λεπτά που διήρκησε η συνάντηση των δύο πλευρών.

Βάσει των πληροφοριών από κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός στάθηκε στην ανάγκη να προχωρήσουμε γρήγορα στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγηση, ενώ υπήρξε συμφωνία στην έγκαιρη και σύντομη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Κοινός τόπος ότι δεν πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε πολύ θετικό δρόμο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκε επίσης η ανάγκη για τα μέτρα για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, όπως άλλωστε έχει συμφωνηθεί από τη σχετική απόφαση του Eurogroup. Ακόμη, υπήρξε θετική αναφορά –όπως άλλωστε έγινε και στη συνέντευξη Τύπου από την κ. Λαγκάρντ– για τις σημαντικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα για τη δημοσιονομική υπεραπόδοση, ενώ επισημάνθηκε ότι το ΔΝΤ δεν ζητά νέα μέτρα.

Στη διευρυμένη συνάντηση επίσης συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του πρωθυπουργού, Παναγιώτης Παυλόπουλος και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος. Εκ μέρους του ΔΝΤ, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος, Πολ Τόμσεν, ο προσωπάρχης της κ. Λαγκάρντ, Ντέηβιντ Λίπτον, και ο αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος στρατηγικής και πολιτικής, Χιου Μπρέντεκαμπ.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ