Σήμερα έχει γενέθλια η τραγουδίστρια που ανακάλυψε ο μέγας Quincy Jones, η Patti Austin

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

10 Αυγούστου του 1950 γεννήθηκε η Patti Austin στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Ο πατέρας της, Gordon Austin, ήταν τρομπονίστας της jazz μουσικής. Νονούς έχει τον Quincy Jones και την αείμνηστη Dinah Washington.
Η Patti Austin πρωτοεμφανίσθηκε στο θρυλικό Apollo Theater της Νέας Υόρκης σε ηλικία μόλις 4 ετών…!
Στην εφηβική της ηλικία τραγουδούσε σε διαφημιστικά. Το 1969 είναι την πρώτη της R&B επιτυχία με το τραγούδι “Family Tree”. Έκανε φωνητικά στο “50 Ways to Leave Your Lover” του Paul Simon. Ηχογράφησε ένα ντουέτο με τον Michael Jackson στο κομμάτι “It’s The Falling In Love” για το άλμπουμ του “Off The Wall”. Τραγούδησε στο άλμπουμ του Quincy Jones “The Dude” και υπέγραψε στην δισκογραφική του Qwest Records.
Το 1982 η Patti Austin βγάζει το άλμπουμ “Every Home Should Have One”, απ’ όπου ξεπήδησε το υπέροχο ντουέτο που είχε ηχογραφήσει με τον James Ingram στο τραγούδι “Baby, Come to Me”, το οποίο στην αρχή ως σινγκλ ανέβηκε μέχρι την 73η θέση των μικρών δίσκων του Hot 100 του Billboard.

Μερικούς μήνες όμως αργότερα, το κομμάτι εκείνο χρησιμοποιήθηκε πολύ στην τηλεοπτική σειρά “General Hospital”. Ξανακυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1982 και αυτή τη φορά σκαρφάλωσε στο Νο.1 της Αμερικής! Να σημειωθεί ότι στο τραγούδι αυτό φωνητικά κάνει ο Michael McDonald.

Έκτοτε η Patti Austin έχει κάνει μια λαμπρή καριέρα στον χώρο της soul, της jazz και του R&B. Έχει κερδίσει ένα βραβείο Grammy για το άλμπουμ της “Avant Gershwin”, ως το Καλύτερο Jazz Φωνητικό Άλμπουμ του 2008 και έχει ανακηρυχθεί επίτιμη διδάκτωρ του Berklee College of Music της Βοστώνης.
Είχα την χαρά να την γνωρίσω μία φορά σε μια συναυλία της στο Λος Άντζελες, όπου είχε την καλοσύνη να μου δώσει και ένα αυτόγραφο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ