Νότια Αφρική: Πιάστηκε στα πράσα με 150 δηλητηριώδεις σκορπιούς

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • 28χρονος συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Κέιπ Τάουν, της Νότιας Αφρικής, επιχειρώντας να περάσει λαθραία 150 δηλητηριώδεις σκορπιούς.
  • Είχε κρύψει τα ζώα στις αποσκευές του, ενώ αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο τη Δευτέρα βάσει του Νόμου περί Προστασίας της Φύσης και του Περιβάλλοντος.
  • Το παράνομο εμπόριο αγριών ειδών παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα στη Νότια Αφρική, τροφοδοτώντας μια προσοδοφόρα παγκόσμια μαύρη αγορά.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του enikos.gr

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Ούτε έναν ούτε δέκα ούτε καν εκατό αλλά 150 δηλητηριώδεις σκορπιούς επιχείρησε να περάσει λαθραία 28χρονος μέσω του αεροδρομίου του Κέιπ Τάουν, της Νότιας Αφρικής, αλλά συνελήφθη από τις Αρχές της χώρας.

Αλβανία: Δεκάδες συλλήψεις με φόντο το τουριστικό σχέδιο της οικογένειας Τραμπ

Ο άνδρας είχε κρύψει τα ζωντανά ζώα στις αποσκευές του, ανάμεσα στα ρούχα του, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η σύλληψή του χθες Παρασκευή ήρθε μετά από επιχείρηση συλλογής πληροφοριών κατά την οποία οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα την περιγραφή του άνδρα, πριν τελικά τον συλλάβουν στο αεροδρόμιο.

«Deal or no deal;»: Θα πάρει ως «δώρο γενεθλίων» την υπογραφή συμφωνίας με το Ιράν ο Τραμπ; – Η στρατηγική «βήμα προς βήμα» και ο αστάθμητος παράγοντας… Νετανιάχου

Στο δικαστήριο τη Δευτέρα

Ο άνδρας «συνελήφθη βάσει του Νόμου περί Προστασίας της Φύσης και του Περιβάλλοντος για κατοχή άγριου ζώου», πρόσθεσε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. Ο 28χρονος αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο τη Δευτέρα.

Οι Αρχές δεν ανέφεραν τον προορισμό του.

Οι σκορπιοί παραδόθηκαν σε ένα καταφύγιο άγριας ζωής, ενώ οι αρχές αξιολογούν την αξία τους στην αγορά.

Το παράνομο εμπόριο αγριών ειδών παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα στη Νότια Αφρική, μια από τις χώρες με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στον κόσμο.

Εγκληματικές οργανώσεις στοχεύουν εμβληματικά ζώα όπως ρινόκερους και ελέφαντες, αλλά και ζώα όπως παγκολίνους και ερπετά, τροφοδοτώντας μια προσοδοφόρα παγκόσμια μαύρη αγορά.

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google