IRGC: «Χτυπήσαμε αντιτορπιλικό των ΗΠΑ στον Ινδικό Ωκεανό» – Αμερικανικές βάσεις δέχθηκαν επιθέσεις σε Ιράκ και Κουβέιτ

Οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν ανακοίνωσαν την Τετάρτη τη διεξαγωγή συντονισμένων πληγμάτων εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων σε πολλαπλά μέτωπα, από τον Ινδικό Ωκεανό έως το Ιράκ και το Κουβέιτ.

LIVE – Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ «σφυροκοπά» την Τεχεράνη, «θρίλερ» με πλήγμα σε ιρανικό πολεμικό πλοίο – Όλες οι εξελίξεις

Πύραυλοι κατά αμερικανικού αντιτορπιλικού

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που επικαλείται το πρακτορείο Shafaq, το ιρανικό ναυτικό πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση εναντίον «στρατηγικού αμερικανικού στόχου» σε απόσταση μεγαλύτερη των 600 χιλιομέτρων εντός του Ινδικού Ωκεανού.

Η Τεχεράνη υποστηρίζει ότι πέτυχε «ισχυρό πλήγμα» σε αμερικανικό αντιτορπιλικό, χρησιμοποιώντας πυραύλους τύπου Qader 380 και Talaeiyeh.


Η επίθεση φέρεται να έλαβε χώρα περίπου 650 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών του Ιράν, την ώρα που το πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ βρισκόταν σε διαδικασία ανεφοδιασμού από αμερικανικό δεξαμενόπλοιο.

Μπαράζ drones σε Ερμπίλ και Κουβέιτ

Παράλληλα, οι δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης εξαπέλυσαν δεκάδες drones εναντίον της αμερικανικής βάσης στο Ερμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν, καθώς και εναντίον θέσεων που χαρακτήρισαν ως «κέντρα τρομοκρατικών οργανώσεων».


Ταυτόχρονα, αναφέρθηκαν επιθέσεις με drones κατά των αμερικανικών βάσεων Ali Al Salem και Arifjan στο Κουβέιτ.


Οι IRGC χαρακτήρισαν τις επιχειρήσεις αυτές ως τα «πρώτα ισχυρά βήματα» στο πλαίσιο αυτού που αποκαλεί «πόλεμο εναντίον των εισβολέων», προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση των αναμετρήσεων στην περιοχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK