Ιράν: Προειδοποίηση για τοξικούς ρύπους και όξινη βροχή μετά τις επιθέσεις σε δεξαμενές πετρελαίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Η Ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος προειδοποιεί για τους κινδύνους από τις πυρκαγιές στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις μετά την ισραηλινή επίθεση, καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους λόγω τοξικών ρύπων.
  • Η οργάνωση συμβούλευσε τους κατοίκους να μην βγαίνουν από το σπίτι τους μετά από βροχόπτωση λόγω φόβων για τοξική όξινη βροχή και συνέστησε γαργάρες με αλατόνερο.
  • Σύμφωνα με το Associated Press, πρόκειται για την πρώτη φορά που μια αστική βιομηχανική εγκατάσταση γίνεται στόχος πολέμου. Οι αμερικανικές και ισραηλινές επιθέσεις έχουν ήδη προκαλέσει ζημιές σε περίπου 10.000 υποδομές σε ολόκληρη τη χώρα.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Η Ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος προειδοποιεί για τους κινδύνους από τις πυρκαγιές στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και καλεί τους πολίτες να παραμείνουν, όπου είναι δυνατόν, σε εσωτερικούς χώρους ώστε να μειώσουν την έκθεσή τους σε τοξικούς ρύπους. Η προειδοποίηση αυτή έρχεται μετά την χθεσινή (7/3) ισραηλινή επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Η οργάνωση συμβούλευσε τους κατοίκους να μην βγαίνουν από το σπίτι τους μετά από βροχόπτωση λόγω φόβων για τοξική όξινη βροχή και συνέστησε γαργάρες με αλατόνερο σε όσους ενδέχεται να έχουν εισπνεύσει τα λιπαρά σωματίδια αιθάλης σωματίδια που προέρχονται από τον μαύρο καπνό.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ορισμένοι ειδικοί προειδοποίησαν επίσης ότι η βροχή μπορεί να αναμειχθεί με μολυσμένα νερά και να καταλήξει σε φράγματα μέσα και γύρω από την Τεχεράνη, επηρεάζοντας την ποιότητα του πόσιμου νερού για τους κατοίκους του Ιράν.

Σύμφωνα με το Associated Press, πρόκειται για την πρώτη φορά που μια αστική βιομηχανική εγκατάσταση γίνεται στόχος πολέμου. Εν τω μεταξύ, η Ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος αναφέρει ότι αμερικανικές και ισραηλινές επιθέσεις έχουν ήδη προκαλέσει ζημιές σε περίπου 10.000 υποδομές σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.