Δικαστήριο στη Γουατεμάλα αρνήθηκε να δώσει αμνηστία στον Εφρέν Ρίος Μοντ, πρώην δικτάτορα της χώρας, 85 ετών σήμερα, ο οποίος κατηγορείται από τα τέλη του Ιανουαρίου για «γενοκτονία» στην διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.Ο δικαστής Μιγκέλ Άνχελ Γκάλβες, που χειρίζεται την υπόθεση, εξήγησε ότι το αίτημα να χορηγηθεί αμνηστία στον Μοντ, το οποίο υπέβαλαν οι συνήγοροί του, είναι ανεδαφικό, αφού το έγκλημα της γενοκτονίας δεν μπορεί να αμνηστευτεί.Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, ο Γκάλβες είπε ότι η γενοκτονία αποτελεί «διεθνές έγκλημα» και ο νόμος περί εθνικής συμφιλίωσης του 1997 δεν προβλέπει την χορήγηση αμνηστίας για τέτοιου είδους εγκλήματα.
σχολίασε κι εσύ
Ακολουθήστε το Enikos στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο enikos.gr
Ειδήσεις
Ροή Ειδήσεων
11 λεπτά πριν
Τέμπη: Τι σηματοδοτεί η πρώτη δικαστική απόφαση που αναγνωρίζει την ευθύνη του Δημοσίου – Το σκεπτικό και οι επόμενες κινήσεις
2 ώρες πριν
Τραμπ κατά Ευρώπης: Η Βρετανία να πάρει μόνη της το πετρέλαιο από το Ορμούζ – Πολύ ανεπαρκής η Γαλλία
43 λεπτά πριν
Τα 6 ζώδια που θα έχουν την τύχη με το μέρος τους έως τις 30 Ιουνίου – «Ξεκινά μια από τις πιο τρυφερές περιόδους στη ζωή σας»
11 λεπτά πριν
Τέμπη: Τι σηματοδοτεί η πρώτη δικαστική απόφαση που αναγνωρίζει την ευθύνη του Δημοσίου – Το σκεπτικό και οι επόμενες κινήσεις
13 λεπτά πριν
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο λόγος που αποβλήθηκαν ο Κέντρικ Ναν και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ
ENIKOS NETWORK
19 τροφές που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από ένα αυγό