Αυτός είναι ο “νίντζα” πύραυλος των ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών – ΦΩΤΟ

Έναν μυστικό πύραυλο ανέπτυξε η CIA στη μάχη κατά των τζιχαντιστών. Το όπλο που αποκαλείται R9X, ή “ο ιπτάμενος Τζινσού” , ένας πύραυλος-νίντζα, αντί για εκρηκτικά φέρει έξι σπαθιά ώστε να κομματιάζει κτίρια, αυτοκίνητα και λοιπούς στόχους, και να έχει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες.

Ο αναπληρωτής ηγέτης της Αλ Κάιντα Αμπού Καΐρ αλ Μάσρι φέρεται να σκοτώθηκε από έναν τέτοιο πύραυλο τον Φεβρούαριο του 2017. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε διαλύθηκε κυριολεκτικά όταν τον πέτυχε ο ‘νίντζα πύραυλος” ενώ οδηγούσε στην Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, στόχος του όπλου είναι να μειώσει τις ανεπιθύμητες απώλειες που προκαλούν άλλοι πύραυλοι οι οποίοι εκρήγνυνται και πλήττουν τόσο τον στόχο όσο και το περιβάλλον του.Ο αμερικανικός στρατός διέρρευσε λεπτομέρειες του νέου πυραύλου για να βελτιώσει την εικόνα του στον μουσουλμανικό κόσμο σε μια προσπάθεια να δείξει ότι επιχειρεί να μειώσει τις παράπλευρες απώλειες. Τη δημιουργία του είχε διατάξει ο Μπαράκ Ομπάμα μετά τη σκληρή κριτική που δέχθηκε ότι πολίτες σκοτώνονται στις επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Πέρα απο τον θάνατου του αλ Μασάρι, ο ίδιος τύπος πύραυλου φέρεται να είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του Τζαμάλ αλ Μπανταουί. Είναι μια τροποποιημένη έκδοση του πυραύλου “hellfire” που εξαπολύεται από αμερικανικά αεροσκάφη και συνήθως πλήττει ευρεία περιοχή.

Το παρατσούκλι του πυραύλου προέρχεται από τη μάρκα μαχαιριού Τζινσού, που στην αγορά ταυτίζεται με το σπαθί των Ιαπώνων σαμουράι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ